Mercedes-Benz Vito: verlichtig digitale km teller onduidelijk

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 112cdi

De verlichtig van de digitale km-tellers is bijna niet meer te lezen, fuctioneren goed. Versterken via +/- toets heeft geen resultaat. Zekering nagekeken van dashboard-kentekenplaat verlichting is in orde. Kan ik de lampjes of letjes zelf vervangen (?). Hoe kan ik het dan eventueel e.e.a. demonteren en vervangen? Als dit niet mogelijk, is wie weet een adres in de omgeving van Den Bosch waar ik dit kan laten repareren.

Toscana

Geplaatst door Toscana (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Vito? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Profundo Autoservice (0) PRO, 10 jaar geleden

Bij mij!

Maar als je het zelf wil proberen, met een haakje het instrumentenpaneel eruit trekken en de lampjes á 1,2 watt vervangen, volgens mij zijn het er twee.

Toscana (0), 10 jaar geleden

Hallo Peter, dank voor je snelle reactie en je tip. Ik heb het als volgt gedaan :
bovenin de klok omlijsting, zitten 2 plastic schijfjes, deze een kwartslag gedraaid en met een mespuntje verwijderd. De twee kruiskopjes eruit gedraaid en de klok naar me toe getrokken.
Via het linker luchtrooster uit het dashboard gehaald, even voorzichtig los getrokken, om een zetje tegen het paneel te kunnen geven. De 2 x 1,2 watt lampjes ( € 0,65 per stuk) voor de digitale km-teller vervangen en het probleem is nu opgelost.

Goed van je dat je als professional mij, particulier, op deze manier geholpen hebt. Bedankt!!

Profundo Autoservice (0) PRO, 10 jaar geleden

Ik zal de factuur nasturen hahahaha!
Welnee, graag gedaan. bij grotere zaken is het altijd fijn als er aan me gedacht word toch?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Vito of stel zelf een nieuwe vraag.