Mercedes-Benz Vito: Versnellingbak Vito 113 Uit elkaar halen

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

hoi , ik heb een probleem met mijn versnellingsbak , mijn 3 de versnelling kraakt maar wanneer ik 2 maal koppel dan schakelt hij normaal.
ik denk tot het met de sicronisatie heeft te maken. Kan Dat ?
Ik heb de versnellingsbak eronderuit gehaald maar krijg de versnellingsbak niet uit elkaar. kan mij daar iemand mss meer uitleg kunnen geven
of bestaat daar ook een werkboek van of zoiets .

Bij voorbaat dank

Dominique

Dominique01

Geplaatst door Dominique01 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Vito? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

cor9 (0) PRO, 12 jaar geleden

best een goede 2de hands of ruilbak - is met kennis nog niet zo simpel -bij dealer worden ze zelden uit elkaar gehaald
gr

Dominique01 (0), 12 jaar geleden

een 2de hands bak is niet te vinden van dat type.. ik heb hem nu uit elkaar gekregen.. maar zie niet onmiddellijk waar het probleem zit.. en vraag me af waar mijn derde versnelling zit.. De tandwielen as is moeilijk eruit te krijgen.. Wie weet hier raad mee..
Gr Dominique

moderator (0) PRO, 12 jaar geleden

Het probleem zal de synchromesh van de 3e versnelling zijn. Een bak los maken gaat vaak nog wel maar in elkaar kan tegen vallen i.v.m. kogels en veren die op hun plek moeten blijven.
Die tandwielbomen zitten meestal op de as geperst dus zonder een goede pers met hulpstukken zal het vermoedelijk niet lukken om die boom uit elkaar te halen. Beschadig je een tandwiel, is al het werk voor niets en heb je weer 'n probleem.
Aangezien je zelfs de 3e versnelling niet weet te zitten, lijkt het me raadzamer om dat door iemand met kennis van zaken en gereedschap te laten doen. Minimaal heb je een goede beschrijving nodig in de vorm van een werkplaatsboek.

Mausx (0), 12 jaar geleden

Hoe is de staat van de koppeling?

Roger10 (0), 12 jaar geleden

Dominique,in Helchteren is een bedrijf dat tegen een eerlijke prijs versnellingsbakken repareerd,dat is nie zo ver van Rekem!

Dominique01 (0), 12 jaar geleden

ik heb besloten om hem terug in elkaar te zetten.. ik heb een pers staan maar er komt meer specifiek gereedschap bij kijken dus ga hem toch maar binnen brengen naar iemand met meer kennis.. !Roger; Hoe heet dat bedrijf in Helchteren.. ?
Ik heb mijn koppeling een half jaar geleden vervangen en zag er nu ook nog goed uit.. dus denk niet tot het daar aanligt..

alvast bedankt.. !

Roger10 (0), 12 jaar geleden

Dat bedrijf heet JETRATEC bvba tel.011/600511

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Vito of stel zelf een nieuwe vraag.