Mercedes-Benz 200: versnellingsbakolie

Bouwjaar: 1982, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2-liter

Hallo,

Ik wil de versnellingsbakolie van de automaat van mijn mercedes 200 (W123) uit 1982 bijvullen maar misschien dat ik hem ook helemaal ga vervangen. Kan iemand me zeggen waar de aftapplug zit (ik kan nog steeds niet aan een goede handleiding komen helaas) en of ik bij moet vullen boven bij de opening van de peilstok of dat er onder aan de bak een vulopening zit ??
Alvast bedankt.
Hans

hans van gestel

Geplaatst door hans van gestel (65) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 200? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

gradus (0) PRO, 15 jaar geleden

als je de bak gaat bij vullen moet je eerst goed peilen. (motor goed warm op vlakke vloer plaatsen motor laten draaien in stand p dan peilen als olie onder min. staat vullen door peilstokhouder met ongeveer 0.25 0.50 koffiebekertje olie zorg dat er niet te veel in zit vindie nie fijn.oliepeil tussen min en max. is goed .als je gaat verversen zit onder carter van automaat klein plugje imbus 5 deze open draaien olie loopt er uit. daarna carter verwijderen en rubber pakking en filter en bak vervangen.vergeet niet koppelomvormer ook leeg te laten lopen. door de motor met de hand zachtjes rond te draaien zie je het plugje imbus 5 te voorschijn komen draai deze eruit en laat olie eruit lopen (duurt wat lang voordat hij leeg is ) vervang het alu ringetje van de plug . als alles weer dicht zit ga je de bak vullen door de peilstok. let op eerst+/-2tot2.5lolie vullen dan motor starten en de rest vullen ongeveer totaal 5,5l (dexstron g3)

moderator (0) PRO, 15 jaar geleden

Vandaag 18:49:53

hans van gestel
Particulier
Echte naam: hans
Geregistreerd: 4 januari 2007
Berichten: 77
E-mail

PS-je versnellingsbakolie
Mercedes-Benz 200
Bouwjaar: 1982
Brandstof: benzine
Motor: 2-liter

Even vervolg op vorige bericht. Zit er bij een mercedes 200 uit 1982 ook een waarschuwingslampje op het dashboard als het peil van de versnellingsbakolie te laag staat ??

Offline

* Rapporteren |
* Verwijderen |
* Bewerken |
* Citeren

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 200 of stel zelf een nieuwe vraag.