Mercedes-Benz 210: vervangen multiriem en brandstoffilter E200 cdi.

Bouwjaar: 1999

Hallo mensen,

Kan iemand mij misschien vertellen hoe ik de multiriem van mijn E200 cdi uit 1999 moet vervangen, ook wil ik weten of je de brandstoffilter zo kan losdraaien en de nieuwe er weer op, of gaat dit niet zo makelijk?

Groeten sam.

sam CDI

Geplaatst door sam CDI , lid sinds 15 jaar geleden

5 Reacties

mobiel, 15 jaar geleden

De brandstoffilter kun je er zo afdraaien.Let wel op het rubber ringetje na te zien of te vernieuwen.om het aantrekken van lucht te voorkomen.Verder de nieuwe brandstoffilter vullen met diezel,ook om te voorkomen dat je lucht in het systeem krijgt.Gr,Henk.

sam CDI, 15 jaar geleden

dank je henk,zal het op die manier doen, gr. sam

mobiel, 15 jaar geleden

Nog evn tav de multtiriem,ik heb een c 220 d en ik doe het altijd zo,boven het spannertje kun je een heveltje,bv dikke schroevendraaier inzetten en daarmmee ontspannen en het boutje er uit halen.De riemruimte wordt dan groter en kun je hem er zo af halen om de propeller bij de kap heen en hij is er af.Zo kun je hem er ook weer omheen doen,alleeen wel opletten hoe hij gezeten heeft en er zo precies weer om doen.De nieuwe erom heen doen is wel even handig met zijn tweeen te doen omdat als je hem er aan een kant op hebt en je bent wat verder er mee hij aan het begin er weer af dreigt te gaan.In de garage halen ze de propellerkap er af,ik doe dat nooit.Ik hoop dat het een beetje duidelijk is,zie maar even .gr Henk. ,

mb-man PRO, 15 jaar geleden

beste henk , bij een cdi zit dit heel anders als bij jou motor

mobiel, 15 jaar geleden

Okee,dacht dat hetzelfde was,gr Henk.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.