Mercedes-Benz Viano: Viano motor trilt heel hard en loopt niet goed meer.

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2,2

Hallo,

Ik rij een Viano uit 2005, 248000 km gelopen.

Ik heb deze auto pas gekocht van een oude man. De auto heeft drie maanden stilgestaan.
Eergisteren olie ververst en richting parijs vertrokken. Onderweg hoorde ik tikkend geluid uit de motor, vooral bij het gas geven. Op de terugweg, met 120km/h gereden, merkte ik dat het gas minderde. Ik gaspedaal ingetrapt, auto reageert niet. Ik heb toen de auto aan de kant gezet. Stationair merkte ik dat het motorblok helemaal tekeer ging, schudt enorm, en het geluid is niet goed. De motor tikt niet meer maar je hoort letterlijk de kleppen tekeergaan (klopend/bonkend geluid). Oliepeil is ook erg laag en er komt witte rook uit de uitlaat en olie reservoir. Koelvloeistof reservoir niveau is iets laag maar wel schoon.

Ze weten hier niet wat het probleem is. Weten jullie wat er aan de hand kan zijn? Kan ik zelf iets aan de auto doen zodat terug kan rojden naar nederland?

Alvast bedankt,

Mvg

Viano2005

Geplaatst door Viano2005 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Viano? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

DNS Car Solutions (0) PRO, 11 jaar geleden

Als je de motor hoort nagelen (harde ijzerachtige tik die met motortoerental meegaat),moet je vervoer voor de auto en jezelf regelen want waarschijnlijk ligt het lager van je zuiger eruit,en moet dat eerst gerepareerd worden voor je verder rijdt..
De witte rook duidt op een lekke koppakking,dus die moet zowiezo vervangen worden,verder rijden is geen optie!!!

Grt Dirk

Viano2005 (0), 11 jaar geleden

Das heel jammer. Ik heb geen anwb in het buitenland dus moet het allemaal zelf ophoesten. Ik ga normaal nooit buiten NL. :-(
Hoe groot is de schade denkt u? Kan ik plaatjes op internet vinden om met de garage te kunnen communiceren wat er fout is?

kaleido 1 (1630) PRO, 11 jaar geleden

Schade weet je pas als de boel open gehaald wordt, maar het ziet er niet goed uit.
Repatrieeren lijkt me het verstandigds.

kaleido 1 (1630) PRO, 11 jaar geleden

Misschien een garagebedrijf vinden , die tegen een redelijke vergoeding hem op wil halen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Viano of stel zelf een nieuwe vraag.