Mercedes-Benz E-Klasse: Vraag over speakers in E300 Kombi 1994

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Diesel, Motorcode: 300

Hallo,

Vandaag een MB E300 diesel Kombi bekeken uit 1994. (W124 serie) Wat me opviel is dat er in het achterportier aan de bestuurderszijde een soort rooster zat, het leek mij een plek voor een luidspreker. Op het achterportier aan de andere kant zat dit rooster niet. En dat vond ik vreemd. Zou dit paneel een keer vervangen zijn door een type zonder rooster ? Het zag er allemaal wel origineel uit, maar wat moet je dan met maar een achterspeaker ?
Zijn er W124 kombi eigenaars die dit herkennen ?

Bedankt vast.

RolandK10257

Geplaatst door RolandK10257 , lid sinds 15 jaar geleden

7 Reacties

nic PRO, 13 jaar geleden

dat klopt dat is een rooster voor een type met achterspeakers rechts is dan waarschijlijk vervangen voor type zonder.

RolandK10257, 13 jaar geleden

Ok, bedankt.
Dan hoop ik dat de kabels wel in de deur zitten, dan kan ik op zoek gaan naar een armsteun met een plek voor de speaker voor de rechterachterdeur. Kabels trekken in zo'n deur is meestal niet zo simpel.

RolandK10257, 13 jaar geleden

Vandaag eens verder uitgezocht, mischien heeft iemand anders wat aan de info.

In de linker achterdeur zit een 10cm pioneer speaker, aangesloten met rode draden. Dit zijn draden zie later in de auto aangebracht zijn. Dat kan ik zien aan het type draad. Ook in de rechter achterdeur heb ik zo'n draad gevonden, blijkbaar heeft daar dus ooit wel een speaker gezeten. Ik denk niet dat de auto af fabriek speakers in de achterdeuren had maar ze er later ingezet zijn, met de juiste handvaten. Later is er op de rechterdeur een handvat zonder speaker gekomen, de reden zal ik nooit weten.
Mijn uitdaging is nu zo'n handvat te vinden voor de rechter achterdeur met speaker.
En dan twee nieuwe 10cm speakertjes erin en gaan.

Foto van linker portier :
[img]http://i10.photobucket.com/albums/a134/R...[/img]

Foto van rechter portier :
[img]http://i10.photobucket.com/albums/a134/R...[/img]

nic PRO, 13 jaar geleden

wat ik me kan herinneren is dat er in die tijd accesoiressets verkocht werden compleet met een speakerset en handgrepen. Ik weet niet of dit origineel mb of van andere leveranciers was.
Deze zullen ongetwijfeld niet meer te leveren zijn waardoor de vorige eigenaar een normale handgreep heeft geplaatst. Dat er geen originele bedrading zit kan wel kloppen want in die tijd moest je extra betalen voor een radio voorbereidings set en werden er achterin de portieren zover ik weet geen speakers verkocht of mee besteld.
Origineel zaten ze namelijk als extra assesoire altijd in de hoedenplank.

RolandK10257, 13 jaar geleden

Bedankt voor de info. Ik ben op zoek naar zo'n leuning maar dat valt inderdaad niet mee.

CARS&MOTORS PRO, 13 jaar geleden

en als je nou gewoon die speaker steun laat vervallen en in de ruimte eronder een pioneer flat rooster set met speakers monteerd

RolandK10257, 13 jaar geleden

Even een update. Ik heb een deurpaneel compleet met speakerhandgreep gevonden op een sloop/demontagebedrijf. Ik heb ze eens vergeleken en er zit toch verschil tussen, niet alleen de handgreep is anders, ook het stukje bekleding wat eronder zit is korter om de grotere handgreep te kunnen plaatsen.

Mijn linker deur blijkt dus later van een speaker hangreep te zijn voorzien. De bekleding loopt wat hoger door maar de armsteun pas toch redelijk netjes. Ik heb van dat sloop paneel nu ook de handgreep overgezet op mijn rechterdeur. Handrgreep is eigenlijk niet gemaakt om los te vervangen, het plastic is samengesmolten als bevestiging aan het paneel. Maar die pinnen zijn hol en met een chassisringetje en een schroefje kun je ze goed vastzetten.

Kortom, ik kan nu weer twee speakers achter aansluiten en links en rechts zien er nu gelijk uit.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.