Mercedes-Benz B-klasse: water in kofferbak

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1500

Hallo,
Achterbumper gedemonteerd en gezien dat beide beluchtingskleppen los zaten, hierdoor kwam water in kokerbalk en vervolgens liep dit in bak reservewiel. Afdichting van kleppen was op een of andere manier gekrompen.
Beide kleppen met kit opnieuw gemonteerd.
Nu afwachten op volgende natte periode.
Gr,
Peter Zeelen

margapeet

Geplaatst door margapeet (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz B-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

margapeet (0), 8 jaar geleden

Heb al jaren probleem dat er water in kofferbak staat, soms wel een halve emmer.Auto heeft geen schade gehad. Er zit een niet orginele trekhaak op, deze is naderhand nog eens helemaal afgekit. Achterklep rubber is onbeschadigd en is tevens met kit onderlangs gemonteerd. In wasserette is geen lekkage te zien. Rubbers in bodem zijn allemaal met vaseline gemonteerd.
Dealer weet het ook niet, maar wil het wel onderzoeken, maar dit kost ruim 90 euro per uur. Er zijn meer mensen met dit probleem heb ik op internet gezien, maar ik vind geen definitieve oplossing.

kaleido 1 (1620) PRO, 8 jaar geleden

Achterlichten afkitten.
Rubber aan de onderkant afgekit , prima , maar waarom niet bovenaan , water loopt toch echt naar beneden en niet naar boven.
Als er zoveel water in staat , moet het toch te vinden zijn , bekleding er uit , en overal flink met de tuinslang aan de gang , ook al was het niet te zien in de wasstraat.

rubo (0), 8 jaar geleden

Hoi Margapeet
Ik rij zelf ook een B klasse uit 2008, en heb de zelfde klacht gehad als jij.
Heb een nieuw rubber geplaats en de achterklep goed afgesteld niet te strak maar wel goed aansluitend, en heb geen water meer in de achterbak.
groet Rubo succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz B-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.