Mercedes-Benz 200: Zekering 7 springt er steeds uit W124

Bouwjaar: 1985, Brandstof: Benzine, Motorcode: 230e

Voor het oplossen van een electrisch probleem bij mijn w124 vraag ik uw hulp.
Het volgende is aan de hand:

De verwarming blijft warme lucht blazen. Ook deden mijn achteruitrijlichten het niet meer. We zijn toen aan het zoeken gegaan en zagen dat er een zekering telkens uitsprong. Maar deze bleef eruit springen totdat iemand gevonden had dat het aan de zekering van de ventilator lag. Deze is er nu uit en nu blijft de verwarming het doen en de achteruitrijlichten, maar nu heb ik geen ventilator dus in de file is dit een probleem.
Heeft er misschien iemand een oplossing of een electrisch schema voor me??

Met vriendelijke groet,
Leo

LeoB

Geplaatst door LeoB (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 200? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

is je ventilator zelf niet kapot.

LeoB (0), 14 jaar geleden

Hoogstwaarschijnlijk niet, het lijkt me dan namelijk dat de zekering er pas uitspringt wanneer de ventilator aanslaat. Aangezien deze Benz op LPG rijdt komt de motortemperatuur meestal niet zo hoog. Ik denk meer aan een kortsluiting of draadbreuk.

williamhabets (0), 14 jaar geleden

even doormeten met massa meter

williamhabets (0), 14 jaar geleden

ohm meter sorry

LeoB (0), 14 jaar geleden

Bedankt voor je reactie. Helaas ben ik niet zo goed met stroom..... Echter ik had ergens anders op dit forum gelezen dat de verwarmde kopjes van de ruitensproeiers nogal eens stuk gaan. Zaterdag heb ik die stekkerverbindingen eens bekeken. Die zager er een beetje ingebrand uit. Daarom heb ik die stekkers losgetrokken. Vervolgens heb ik de draad die kortsluiting veroorzaakte weer aangesloten. Tot op heden (ca. 150km) is de zekering er niet uitgesprongen! Nog enkele dagen rondrijden dus en dan maar hopen dat de zekering heel blijft. Het lijkt erop dat het probleem is getackeld.
Ik hou jullie op de hoogte
Bedankt,
Leo

LeoB (0), 14 jaar geleden

Als proef heb ik vorige week zaterdzag de stekkers van de verwarmde ruitensproeiers losgetrokken de de kortsluitende draad weer aangesloten.
Al meer dan een week is de zekering er niet uitgesprongen! Het probleem is dus opgelost.

Bedankt voor jullie reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 200 of stel zelf een nieuwe vraag.