Mercedes-Benz B-klasse: zekering ruitenwissermotor achterklep

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 170

Hallo mede-techneuten,

Wellicht een simpele vraag, maar ik heb een B-klasse staan waarvan de zekering (nr.41) van de achterruitenwisser doorslaat. Ook als de aansluitstekker op de wissermotor wordt losgekoppeld slaat de zekering na enige seconden door. Auto wordt zeer weinig gebruikt en heeft een luxe-leven, m.a.w. de kabelboompjes aan de achterklep verdenk ik niet direct vanwege het overmatig openen en sluiten van de klep. Heb wel even de rubber doorvoerthules opengehaald maar kon geen breuken ontdekken. Wie kan mij advies geven over het oplossen van dit probleem.

bnbauto

Geplaatst door bnbauto (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz B-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

izzi (0) PRO, 16 jaar geleden

er loopt een terugroepactie op de combischakelaar (pinker-ruitenwisser-schakelaar ) deze dient vervangen te worden waarschijnlijk is het dan opgelost

bnbauto (0) PRO, 16 jaar geleden

Hallo Izzi,

Bedankt voor je reactie, maar helaas is de combi-schakelaar al vervangen bij een bezoek aan de dealer ca. een 1 jaar geleden. Dus ik vermoed niet dat de verbeterde versie het probleem veroorzaakt. Zeker weten doe ik het echter ook niet en wacht dus nog even op eventuele andere reacties.

sorito (0), 15 jaar geleden

ik zelf rijd ook een B klasse en was de kabel aansluiting echt bij achterklep achter croom handvat helemaal weg geroest men heeft daar nieuwe kabe in ge monteerd en was verholpen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz B-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.