Mercedes-Benz c220 cdi: zwarte roetpluim

Bouwjaar: 1998

we hebben hier een mercedes c220cdi uit 98 die tijdens optrekken in alle versnellingen een dikke zwarte roetpluim geeft. ook als er met half gas gereden wordt verschijnt de roetpluim. hij is een tijd terug uitgelezen omdat ie steeds in noodloop viel en gaf toen foutcode op LMM, code gewist en inmiddels weer 500km gereden zonder problemen gereden alleen het vele pluimen. nu weer uitgelezen en geen foutcodes. Waar kan het vele pluimen aan liggen?
Kan het aan de LMM liggen? auto trekt verder wel goed en houd ook niet in!

nightflyer

Geplaatst door nightflyer (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

izzi (0) PRO, 19 jaar geleden

waarschijnlijk lmm,maar je moet ook eens controleren de inlaatkanaal afsluiting,onderaan de inlaatcollector zit een zwart vacuumpotje (ofwel elektromotor voor de nieuwere types) dit bediend een stang over heel de lengte van de inlaatkanalen,eens kijken of dit stangetje er niet af ligd,
veel succes.

wyly (0), 19 jaar geleden

Heren,
Is dit ook van toepassing op een vito uit 2000,
ik heb precies dezelfde klachten,
Indien mogelijk graag in lekentaal,
Alvast bedankt,
Wiel.

nightflyer (0), 19 jaar geleden

we hebben lmm vervangen en het stangetje gecontroleerd maar nog steeds hetzelfde probleem. iemand nog andere oplossingen?

izzi (0) PRO, 19 jaar geleden

wij hebben ook nog hetzelfde gehad,wagen afgekeurd op technische controle wegens teveel roetuitstoot, alle 4 injecteurs vervangen en probleem opgelost ,wel kostelijke zaak zo'n 4 injecteurs.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.