Mini Countryman 2011: Misfire p0303

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: N16B16A, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 90

Goedendag,
Deze Mini gaat bij warme motor na ongeveer 10 minuten op 3 cilinders lopen, daarna met injector uitschakeling.
Gewisseld zijn ; de bobine,bougie,injector(indirecte inspuiting) compressie gemeten en lektest uitgevoerd bij warme motor,allebei in orde.
Als ik de stekker van de valvetronicmotor loshaal kan er geen gas meer gegeven worden en wordt er een foutcode gezet,na wissen van de foutcode en de stekker weer op de valvetronic loopt de motor na starten op 4 cilinders maar de valvetronic werkt dan niet( staatvast op 213 graden gewenst en werkelijke waarde), al duurt het een uur de motor blijft keurig op 4 cilinders lopen, totdat ik de motor afzet en opnieuw start gaat hij weer op 3 cilinders lopen (de valvetronic werkt dan weer en staat op 25 graden (gewenst en werkelijke waarde) heeft iemand een idee?? ik heb ook nog de klepstoters,tuimelaars en slepers gewisseld en een update uitgevoerd(nu telt de misfire teller niet meer zo snel op maar cilinder 3 doet niet mee. Vriendelijke groeten Michael

vliet

Geplaatst door vliet (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mini Countryman? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

check

Beste antwoord, geplaatst door vliet (0) PRO, 3 jaar geleden

Uiteindelijk heb ik de excentrische as met slepers vervangen en het probleem is niet meer voorgekomen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mini Countryman of stel zelf een nieuwe vraag.