Mitsubishi Colt: Accu lijkt zichzelf niet op te laden...

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3 GLI

Zaterdag heb ik mijn accu moeten vervangen, de oude kon niets meer hebben zonder dat de auto aan stond.
Ik een nieuwe accu gekocht en erin gemonteerd (was redelijk makkelijk, maar ben verder a-technisch), toen wel per ongeluk +/- en -/+ bij elkaar gedaan, de auto startte dus niet. Vervolgens alles wel goed gemonteerd en de auto liep weer... daarna kwamen echter de problemen.
Op de een of andere manier werkt mijn binnenverlichting niet meer zonder dat de auto aan staat, hetzelfde geldt voor de digitale klok.
Eerst werkte de radio ook niet meer maar dat bleek een zekering te zijn, deze is vervangen en ook de rest van de zekeringen heb ik toen nagekeken (wellicht gesprongen door het fout aansluiten van de accu met +/- en -/+ eerder die dag). Voor zover ik weet waren er nu geen zekeringen meer kapot (ondanks het probleem van de binnenverlichting en de klok dus...) Maargoed, valt wel mee te leven zonder binnenverlichting en digitale klok als de motor uit staat dus ik gewoon weer rijden... toen viel midden op de weg de motor uit. M'n benzine was al best ver op dus dacht dat het daaraan lag, jerrycan gehaald en daarna meer bijgetankt maar dat scheen het toch niet te zijn. M'n auto wilde namelijk niet meer starten, ik em aan de praat gekregen met startkabels... vervolgens onderweg viel m'n auto weer stil! Het probleem is denk ik dat de accu zichzelf niet oplaadt, ook al draait de motor... Wie o wie weet waar het probleem kan liggen?

clemuns

Geplaatst door clemuns (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Colt? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

eddyarc (100), 13 jaar geleden

volgens mij heb je een alternator die niet meer werkt best eens uitmeten als de motor draait moet je 14volt hebben +/ minus

clemuns (0), 13 jaar geleden

Een alternator is hetzelfde als een dynamo toch? Enig idee hoeveel die kosten (via een onderdelendealer) en of je deze zelf kunt monteren? Nogmaals, ben nogal a-technisch...

brunovanderjeught (0), 13 jaar geleden

Ben je zeker dat je alles goed hebt aangesloten op de batterijklemmen, misschien zitten er meerdere kabels verbonden op één klem, en ben je er ééntje vergeten dat er is tussengevallen misschien.

clemuns (0), 13 jaar geleden

Zover ik weet zijn alle kabels die leiden naar de batterijklemmen goed aangesloten...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Colt of stel zelf een nieuwe vraag.