Mitsubishi Pajero: Achterdeur loopt aan (verzakt?)

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.5 v6

Hallo,

Sinds een week loopt mijn achterdeur plotseling aan, in 1e instantie heel licht,tegen de bovenkant van de bumper.
Maar inmiddels moet ik er al mee smijten om hem dicht te krijgen.

Iemand tips of zijn er bepaalde schroeven waarmee ik de deur kan afstellen?

Jordyvannies

Geplaatst door Jordyvannies (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Pajero? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

erik007 (0), 12 jaar geleden

kijk eerst eens naar de scharnieren of je daar slijtage ziet
heb zo iets gehad met een sj 410 daar was een scharnier pen gebroken
heb er toen nieuwe scharnieren op gezet

Tjerkieperk (0), 12 jaar geleden

Heeft mijn Pajero ook. Als je de deur eraf haalt (zwaar ding, zelfs zonder de reserveband) dan haal je makkelijk de scharnieren los. Doe dit met de aangetaste scharnier als je die kunt identificeren. In de meeste gevallen zal blijken dat de bus die de scharnierhelften bij elkaar houdt versleten is. Deze kun je vervangen door een nieuwe stalen bus die je van een stalen buisje zaagt. Braam die goed af met een vijl/schuurpapier voor installatie. Schuif de nieuwe bus door de scharnierhelften evenals de borgpen of bout nadat je er wat kopervet op hebt gesmeerd. Borgen kun je deze bus met de pen die er oorspronkelijk doorheen liep of met een bout-moer verbinding. Hierna kan het scharnier weer aan de deur respectievelijk deurpost worden gemonteerd. Stellen doe je met de bevestigingsschroeven die in de deurpost zitten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Pajero of stel zelf een nieuwe vraag.