Mitsubishi Carisma: achterruitwisser

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

De achterruitwisser werkt (bijna) niet, dwz reageert niet op de schakelaar. Heel soms gaat deze na enige minuten wel heen en weer! Het type Carisma is een hatchback.
Wie kan mij helpen met het oplossen van dit probleem?

benuit

Geplaatst door benuit (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Carisma? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Hans4040 (330) PRO, 16 jaar geleden

Vaak zit de storing in de bedrading van de achterklep, daar waar ze de klep ingaan.
Controleer daar op beschadigde draden en controleer de massa van de achterklep.

mvg,
Hans.

benuit (0), 16 jaar geleden

De bedrading bij de overgang naar de achterklep lijkt in orde. Bij het doormeten staat een constante stroom op de middelste van de drie draden naar de ruitenwissermotor. De andere twee niets, ook niet met een interval (weet niet waar de interval van de ruitenwisser wordt geregeld).

wim12199 (0) PRO, 16 jaar geleden

Trek toch maar eens lichtjes aan de draden tussen de achterklep en de carrosserie, ze zitten meestal in het midden van die rubber afgebroken. De constante spanning is normaal, dit dient voor de parkeerstand van de ruitewisser.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Carisma of stel zelf een nieuwe vraag.