Mitsubishi Colt 2008: Cruise Control werkt soms spontaan niet

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 135930, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 70

Sinds enkele maanden werkt mijn Cruise Control niet altijd. Wat begon als een enkele keer, komt nu bijna iedere keer voor als ik met de auto rij. Als ik de knop van mijn CC indruk gebeurt er niets. En soms werkt deze spontaan weer..

Recent ben ik bij de garage geweest voor een kleine beurt en hier is gelijk gekeken naar de CC, maar toen niets gevonden na uitmeten.

Ik lees veel dat het mogelijk aan de remlichtschakelaar kan liggen? Echter werken mijn remlichten wel gewoon dus kan ik dit uitsluiten zou ik denken?

Of kan het aan de koppelingsschakelaar liggen? Ik hoop dat iemand mij hier op weg kan helpen voor ik zelf deze onnodig bestel.

Arrie56

Geplaatst door Arrie56 , lid sinds 11 jaar geleden

5 Reacties

oldford PRO, 1 jaar geleden

Nee, de remlichtschakelaar kun je niet uitsluiten.
Meestal is dit een dubbele schakelaar. Dat de remlichten branden zegt niets over de andere helft.

Gaat er een storingslamp branden? Motor of ABS?

    Het is wel degelijk de stoplicht schakelaar ben zelf met mijn mitsibushi naar de garage geweest en hadden hier geen kaas van gegeten was een hoop geld kwijt en zeiden tegen mij dat de computer vervangen moest worden a 3000 e uiteindelijk de stoplichtschakelaar vervangen en hij doet het nu nog steeds perfect - vheerden, 10 maanden geleden
    Bedankt voor de feedback. - oldford PRO, 10 maanden geleden

Arrie56, 1 jaar geleden

Bedankt voor je snelle antwoord!

Er branden geen storingslampjes op mijn dashboard. Ik wist niet dat dit een dubbele schakelaar zou zijn. Mogelijk dan toch eerst eens de remlichtschakelaar vervangen?
(Voor de kosten hoef ik het niet te laten)

Hans4040 PRO, 1 jaar geleden

Ik zou de schakelaar eerst doormeten...
er zijn twee sets contacten, een maak contact (remlicht) en een verbreek contact (cruise control).

Michelga, 7 maanden geleden

Ik heb hetzelfde probleem. Is het bij opgelost en wat was de oorzaak?

Michelga, 6 maanden geleden

Probleem is inmiddels opgelost. De remschakelaar vervangen. Bij het doormeten van de schakelaar was deze in orde. Als we het rempedaal verder omhoog trokken kon de cruise control bediend worden. De schakelaar vervangen en het probleem is opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Colt of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.