Mitsubishi Colt: geluid bij het opkomen van de koppeling

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3

Hallo, ben ruim 2 maanden in bezit van een Colt uit 2011. Leuk autootje, rijdt lekker, zuinig ( 1 op 17/18). Geen problemen, behalve het volgende. Sinds enige dagen maakt de koppeling bij het opkomen (niet bij het indrukken) een vreemd (piepend) geluid. Het lijkt nog het meeste op wanneer je met natte rubberen laarzen over een plavuizen vloer schuift. Beetje moeilijk te omschrijven.
Het gebeurd niet constant.
Iemand een idee?

wmpi

Geplaatst door wmpi (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Colt? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kaleido 1 (1555) PRO, 9 jaar geleden

En hoor je dat dan onder het dashbord of bij de versnellingsbak ?

wmpi (0), 9 jaar geleden

Het geluid komt bij het koppelingspedaal zelf vandaan. Heb er gisteren en vandaag extra op gelet. Voor zover ik nu heb constateren, begint dat geluid nadat er een paar kilometer mee gereden is en dus een paar keer het koppelingspedaal gebruikt is. Zeg maar dat de auto " warm" is. Het gebeurd niet als de auto nog "koud" is.

kaleido 1 (1555) PRO, 9 jaar geleden

Mechanisme smeren !

wmpi (0), 9 jaar geleden

Moet volgende week toch naar de garage. Laat wel weten wat het uiteindelijk is geweest.

wmpi (0), 9 jaar geleden

Nou, ik ben naar de garage geweest, maar die heeft niets aparts kunnen vinden/ontdekken. Moet zeggen dat ik het sindsdien nog maar 1x meegemaakt / geconstateerd heb. Hou het in de gaten. Zodra ik weer iets (meer) weet, meldt ik mij weer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Colt of stel zelf een nieuwe vraag.