Mitsubishi Pajero 2003: Motor slaat af

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 4M41, Motorinhoud (cc): 3200, Vermogen (kw): 118

Auto start goed, loopt goed, trekt goed. Alleen als ik toerental in 1 keer laat zakken, bijvoorbeeld als ik op een rotonde afrij, koppeling intrap en gaspedaal loslaat, valt de motor zo ver terug dat de motor afslaat. Dit gebeurd vaker bij een warme motor. Auto laten uitlezen, maar geen storingen te detecteren. Ook heeft de auto ruim een jaar stil gestaan.. weet niet of dit ermee te maken heeft? Heb auto ook al gerest door accuklemmen los te halen, plus en minkabel verbinden en 10 minuten laten staan. Helaas was het probleem weg van korte duur. (Als het al weg was)

Sebas88

Geplaatst door Sebas88 , lid sinds 5 maanden geleden

2 Reacties

bert klein PRO, 5 maanden geleden

Als deze auto een jaar heeft stilgestaan zou maar eerst een nieuwe brandstoffilter monteren.en verse brandstof in de tank inclusief een injector reiniger toevoegen, daarna kijken wat het resultaat is.
Ook de egr werking controleren bij een onvoldoende werking hoeft deze nog geen storing aangeven.

Sebas88, 5 maanden geleden

Heb het brandstoffilter vervangen en nieuwe diesel in de tank gedaan. Ook heb ik van forte reinigingsmiddel in de tank gedaan. Egr klep gecontroleerd, deze was in eerste instantie afgedopt, maar ook gangbaar gemaakt. Nog steeds zelfde resultaat. Heb het idee dat het een sensor is, of eventueel een potmeter? Misschien van gaspedaal? Heb ik nog niet geprobeerd, maar is een idee... ik vind het vooral gek dat hij het goed doet als ie koud is, maar als ie warm is valt ie uit bij elk kruispunt/rotonde

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Pajero of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.