Mitsubishi Space Wagon: Ratelend geluid uit de versnellingsbak

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4 GDI

Geachte lezer, Mijn Space wagen maakt sinds een maand of 7 een ratelend geluid vanuit de versnellingsbak vooral bij het wegrijden. De dealer zegt dat het niet ernstig is maar moet tzt wel wat aan gedaan worden (kosten 3000,- euro???). Een onafhankelijke garagehouder kan het probleem niet geheel plaatsen, schakelen gaat goed dus het zijn niet de simchronesringen. En een lager wordt ook niet met zekerheid vast gesteld. Als je rijdt en je trapt de koppeling in is het geluid verdwenen, ook als je wat meer gas geeft. Inmiddels heb ik er een paar duizend kilometer mee gereden (ook zwaar bepakt op vakantie) Het rammel geluid is er nog steeds misschien iets erger geworden. Maar verder loopt het prima.
Heeft iemand hier ervaring mee en zou de oorzaak verholpen kunnen worden?
vriendelijke groeten Jeroen van den Berg

jeroenber

Geplaatst door jeroenber (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Space Wagon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Is het geluid weg als je een heel klein beetje gas geeft in z'n vrij en met de koppeling los?

alfons262 (0) PRO, 16 jaar geleden

Misscien alleen het druklager, gebeurt nog wel 1ns.

jeroenber (0), 16 jaar geleden

Ricky: zolang de auto niet rijdt maakt hij dat geluid niet. dus stilstaan en gas geven met of zonder koppeling ingetrap in de versnelling dan hoor je niets bijzonders.

Alfons: Hoe kan ik dat controleren of het het druklager is?

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Een verrot druklager hoor je alleen als je de koppeling intrapt.
Is het geluid alleen hoorbaar als je de koppeling bediend? Of ook hoorbaar als je de koppeling al los hebt en dan gas gaat geven in een versnelling?

jeroenber (0), 16 jaar geleden

Juist nadat je de koppeling los laat en gas gaat geven is het geluid te horen.

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Dan zit het toch in de bak denk ik,ik dacht eerst even aan de veren van de koppelingsplaat.

jeroenber (0), 16 jaar geleden

Ja, die conclusie was door de onafhankelijke garagehouder ook getrokken. De vraag is hoe kom ik er vanaf? Misschien is het het eenvoudigst om een goede 2e hans bak te kopen en die er onder te zetten?
Weet jij er een en is dit goed zelf te doen?

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=jeroenber]Ja, die conclusie was door de onafhankelijke garagehouder ook getrokken. De vraag is hoe kom ik er vanaf? Misschien is het het eenvoudigst om een goede 2e hans bak te kopen en die er onder te zetten?
Weet jij er een en is dit goed zelf te doen?[/quote]
Je kunt eens proberen bij www.deijne.nl of anders www.onderdelenlijn.nl of gewoon ff googlen.
En bij weinig of geen ervaring niet aan gaan beginnen,je hebt om deze klus te klaren toch wel enige kennis nodig.

Theo Veenman (0), 16 jaar geleden

Ik repareer veel van dit type versn.bakken heel vaak zijn het de lagers tevens moet je dan een paar modificaties toepassen,de prijs valt wel mee aan onderdelen alleen het de en monteren van de versn.bak is veel werk dus je moet er voor zorgen dat je gelijk een goede bak koop want de de en montage van de bak is kostbaar theo veenman

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Space Wagon of stel zelf een nieuwe vraag.