Mitsubishi : remblokken

Ik heb een mitsubishi space star 1.6 2003, bij 30.000 km zegt de dealer dat de remblokken zowel voor als achter bijna zijn versleten mijn vraag is gaat dit zo snel ?

de voorremmen kosten 160 euro om de blokken te laten vervangen achter kost 180 euro zijn dit normale prijzen ?

is deze klus eventueel ook zelf uit te voeren en waar moet ik eventueel extra op letten?

gaarne wat reacties van kenners

grotetjes richard



[color=#FF0000]Topic verplaats naar de juiste rubriek door de moderator[/color]

ritchie61

Geplaatst door ritchie61 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

dbv (0), 17 jaar geleden

Slijtage is natuurlijk altijd afhankelijk van de gebruiker van de auto. Ik zou wel even een 'second opinion' vragen, vooral omdat 30000 km voor achterremmen wel vlug is.
Met een handboek, goed gereedschap is dit goed zelf uit te voeren. Voor de achterremmen heb je waarschijnlijk speciaal gereedschap nodig om de zuiger terug te drukken.

DBV

wim12199 (0) PRO, 17 jaar geleden

Helaas slijten de achterste remblokken van de Space star te vlug, en nogal vaak ongelijkmatig. Voor dat laatste is er een modificatie ivm flexibele darmen aan de reservoir.
De voorremmen gaan normaal gezien langer mee, bij een automaat zijn ze over het algemeen vlugger versleten.

br0ns (0) PRO, 17 jaar geleden

Hmm is wel snel maar achter remblokken gaan altijd wel rap bij een space star daar ben je eigenlijk nog wel laat mee. Het is zelf makkenlijk te doen voor maar achter moet je op letten want je moet de zuiger TERUG DRAAIEN.

suc6

mvg br0ns

Erwin2907 (0), 17 jaar geleden

Ik vind het erg duur. Volgens hbase.nl kost een remblok set voorzijde (origineel) 74,50 euro en 57 euro voor imitatie. Achterzijde kost 70 euro (origineel) en 53 euro (imitatie)
Als je het zelf doet en kiest voor originele onderdelen ben je voor 123 euro klaar. Bespaar je 340-123 euro =217 euro in je zak. Als ik reken met een werkplaatstarief van 70 euro zijn ze dan meer dan 3 uur bezig voor de remblokjes. Vindt ik wel erg veel.

Koop even een vraagbaak, je moet wel weten wat je doet en zuiver werken (dus alles goed schoonmaken voor je gaat monteren.)
Als je niet echt technisch aangelegd bent, laat het dan door de garage doen, want het zijn wel je remmen.

Robby10028 (0), 17 jaar geleden

Waarom vertellen jullie er ook niet even bij dat de remdrukverdeling bij de space star anders is als bij de conventioneel gebruikte techniek, namelijk de remdruk is achter een stuk hoger. Is ook een mede veroorzaker van de snellere slijtage.

wim12199 (0) PRO, 17 jaar geleden

Voor Brons,
je moet wel degelijk de zuiger indraaien, met de wijzers van de klok mee en niet uitdraaien zoals je beschrijft.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Overig of stel zelf een nieuwe vraag.