Mitsubishi Carisma: Snelheidsmeter doet het niet meer, de naald blijft op de beginst

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Sinds vorige week blijft de naald van de snelheidsmeter op de beginstand staan. Ik weet dus niet wat de snelheid is tijdens het rijden. Nu is het wel zo dat de eerste dag de naald tijdens het rijden heel even een aantal keren flink op en neer ging (ik reed overigens vrij normaal en constant). Maar de naald is toen snel weer naar 0 (=beginstand) gegaan en ook daar gebleven.

Daarnaast is het ook zo dat de digitale km-tellers (dagteller en totaalteller) ook op een vaste aantal blijven staan. De cijfers veranderden dus niet meer. Ik heb hier niet constant op gelet, maar ik weet wel dat sinds ik het heb opgemerkt dat de cijfers niet meer veranderden, dat ik gisteren toch heb opgemerkt dat de cijfers toch ietsjes zijn veranderd. Er is namelijk bij beide tellers een toename te constateren. De dagteller stond eerst vast op 411.6 en staat nu op 413.2 (verschil is 1.6 km) En de totaalteller stond eerst op 192276 en staat nu op 192277 (ik denk dat de laatste cijfer bijna op het punt stond om in een 8 te veranderen).

En tenslotte heb ik ook opgemerkt dat de economy-meter (meet het gemiddeld verbruik) steeds een hogere verbruik aangeeft. Deze verandert dus nog wel. Hij stond eerst op 7.0 en hij staat inmiddels op 8.5. Dit is ergens wel logisch want het aantal gereden km's verandert niet (de tellers staan namelijk vast) en het niveau van de benzinetank daalt wel aangezien ik dagelijks met de auto een aantal km per dag afleg. De verhouding tussen: "het aantal verbruikte liters" / "het aantal afgelegde km's" wordt steeds ongunstiger, waardoor het gemiddeld verbruik steeds hoger wordt.

Mijn vragen zijn:
- Is dit een bekend probleem?
- Wat veroorzaakt dit probleem?
- Wat moet er gebeuren om dit probleem op te lossen?
- Licht het misschien aan een zekering?

Gaarne uw hulp alstublieft.

Mobiliteit

Geplaatst door Mobiliteit (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Carisma? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

tekkel30 (0), 10 jaar geleden

Komt zeker niet vaak voor bij de carisma.
Denk dat de sensor voor de Snelheids meter stuk is,ff bij de dealer langs.

succes

Mobiliteit (0), 10 jaar geleden

Waar zit deze sensor voor de snelheidsmeter gemonteerd?

tekkel30 (0), 10 jaar geleden

Kan de sensor onderin bij de motor zijn (als je onder de auto gaat liggen zie je je een kabeltje voor de sensor binnengaan of de tellerbak zelf.

Bij mij zijn sensor en motortje in de tellerbak vervangen voor zo`n 380 euro... was prijzig, maar wel bij dealer gedaan. (had de auto snel nodig en geen tijd voor gerommel, een tweedehandse via ebay heb je al voor enkele tientjes).

[Dit heb ik op Carisma-Forum-Nederland gevonden.gr tekkel30]

Mobiliteit (0), 10 jaar geleden

De auto heeft een tijd stil gestaan, aangezien de dynamo gereviseerd moest worden. Dat is nu inmiddels gebeurd, en er kan nu weer met de auto gereden worden.

Waar ik naar op zoek ben is een plaatje / tekening waarop je kunt zien waar deze sensor gemonteerd is.

Dat zou toch in een of andere digitale handboek te vinden moeten zijn, lijkt mij.

Wellicht dat iemand mij hieraan kan helpen.

Alvast bedankt.

Mobiliteit (0), 10 jaar geleden

Hij zou op de versnellingsbak moeten zitten. Klopt dat?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Carisma of stel zelf een nieuwe vraag.