Mitsubishi Space Star: Snelheidsopnemer Space Star

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Wie weet raad?
Af en toe valt de snelheidsmeter naar 0 tijdens het rijden. Ook worden er dan geen kilometers meer geteld. Teller werkt spontaan weer. Kwam in begin erg weinig voor, nu erg vaak. Ook het MIL lampje heeft dan wel eens gebrand.
Ik heb me laten vertellen dat dit de opnemer op de versnellingsbak is die dat veroorzaakt. Er blijkt een Renault versnellingsbak in te zitten, en ook een Renault opnemer (Jäger). Vandaag de opnemer vervangen. Op de doos van de opnemer staat Renault, maar de opnemer ziet er hetzelfde uit. Zei het dat de originele met een borgpen vastzit, en de nieuwe met arreteringen. Connector is het zelfde, en opnemer ziet er verder ook hetzelfde uit. Alleen, de snelheidsweergave klopt dan niet. Bij wegrijden schiet de wijzer omhoog, en voor je het weet zit je aan de 80 km/h. Originele opnemer weer teruggeplaatst, weergave klopt weer.
Komt dit iemand bekend voor? Moet ik hier absoluut een opnemer inzetten besteld bij een Mitsubishi dealer? Omdat het een Renault bak is zou dit toch ook moeten werken met een opnemer van Renault?
Dank je wel,
Richard

ritsjie

Geplaatst door ritsjie (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Space Star? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Bullet (0) PRO, 14 jaar geleden

enkel en alleen origineel bestellen, die is afgestemd op de teller in het dashboard.

ritsjie (0), 14 jaar geleden

Klopt inderdaad, originele besteld bij dealer, en na plaatsen werkt het perfect! Dank voor je reactie, Bullet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Space Star of stel zelf een nieuwe vraag.