Mitsubishi Space Star: Space Star start niet, hydraulische klepstoters leeg

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3

Gisteren startte de auto van mijn vrouw niet, een Space Star 1.3 uit 1998. Noodgedwongen toch maar gebruik gemaakt van de wegenwacht die na een kleine inspectie d.m.v. het verwijderen van de olievuldop concludeerde dat de hydraulische klepstoters leeg waren en dat daarom de auto niet startte. Na lang doorstarten sloeg de auto opeens weer aan.

De auto had de laatste keer slechts 20 meter gereden en dat zou de lege hydraulische klepstoters kunnen verklaren.

Echter, volgens mij heeft deze auto geen hydraulische klepstoters, die kwamen dacht ik pas in 2001 op deze motor, of zit ik er naast? Hou kun je de hydraulische klepstoters herkennen of moet daarvoor het kleppendeksel verwijderd worden?

Geplaatst door

abunsc (0)

al 21 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

die kun je herkennen als je de olie vuldop hebt verwijderd, en dan naar binnen kijkt.
als je dan een moertje ziet met een schroefje erin dan zijn het geen hydraulische klepstoters.

mr21991 0
badge

16 jaar

[quote=mr21991]die kun je herkennen als je de olie vuldop hebt verwijderd, en dan naar binnen kijkt.
als je dan een moertje ziet met een schroefje erin dan zijn het geen hydraulische klepstoters.[/quote]
Ik zie de moertjes zitten waarmee de klepspeling af te stellen is. Die ontbreken dus bij hydraulische klepstoters. Waarom de auto na lang doorstarten wel startte, blijft dus een vraag.
Gisteren na de starthulp en vandaag totaal geen problemen meer, maar het vertrouwen in de auto is een beetje weg bij mijn vrouw.

Bedankt voor de informatie.

abunsc 0

16 jaar

als er dis bobines op zitten heeft de auto hydraulische stoters
lijkt me zeer onwaarschijnlijk dat dit het probleem is

Anton,

Maak je geen zorgen om die auto,dit gebeurd veel vaker door het kleine stukje wat de auto verzet is,is de motor verzopen. Ik maak dit bijna dagelijks wel een keer mee,op mijn vraag is de auto soms later op een plekje voor de deur gezet wordt altijd bevestigend op geantwoord. Dit heeft ook te maken met veel korte afstanden rijden ,dan is dat stukje verzetten soms net te veel.

Hans

Hans4037 0
badge

16 jaar

klopt, ik hoor die verhalen ook vaker, zelfs van een man, die na 30 jaar voor de eerste keer gebruik moest maken van de wegenwacht. Dit, omdat hij zijn splinternieuwe Nissan Note terug in de garage wou zetten na een wasbeurtje.

Raar maar waar, hdt zal wel weer met de emissieeisen te maken hebben.

Groeten Marcel'

hellbat 0
badge

16 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Space Star of stel zelf een nieuwe vraag.