Mitsubishi Colt: stationair afstellen

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1300

wie kan mij vertellen hoe ik stationair kan afstellen , als ik bij een verkeerslicht stil sta dan vibreerd de auto en loopt het aantal toeren terug naar ongeveer 500. De motor slaat niet af. En wie weet waar ik de bougies kan vinden , heb zelf geen flauw idee.

willy1610

Geplaatst door willy1610 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Colt? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

Stationair toerental wordt door de ECU geregeld. Het onregelmatig lopen van de motor duidt op het minder functioneren van 1 cilinder tov van de 3 anderen. De 4 bougies zitten aan het einde van de bougie kabels. Dat zijn de 4 dikke draden welke naast elkaar schuin over het kleppendeksel lopen.

Het lijkt me verstandig de ECU uit te laten lezen.

willy1610 (0), 12 jaar geleden

de ecu is ingeleerd maar het probleem blijft zich voordoen, zou het een van de bougies kunnen zijn ?

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

Zou kunnen, Als er een een andere kleur heeft? (bingo) alleen nog even de oorzaak ervan opzoeken.. b.v kabels, verdeelkap, kleppen of zuigerafdichting.
Nu je de bougies gevonden en verwijderd hebt kun je meteen ff de compressiedruk van de cilinders vergelijken door de compressie te meten bij warme motor.
De drukken moeten nagenoeg gelijk zijn. en als die van de kapotte bougie niet anders is ligt de oorzaak in de ontsteking of de bougie zelf.

willy1610 (0), 11 jaar geleden

probleem is opgelost ECU alsnog ingeleerd en een nieuwe luchtfilter en bougies geplaatst en hij loopt nu weer stationair, bedankt voor alle tips

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Colt of stel zelf een nieuwe vraag.