Mitsubishi SPACE STAR: storing p0421

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 4G18, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 72

Een goedendag.
De auto geeft storing p0421. Een volgens mij veel voorkomende storing. Heeft te maken met de werking van de lamdasonde verwarming??
Ik lees te vaak dat vervanging van de sondes niet echt heeft geholpen.. is er een manier om 1 en ander uit te sluiten om tot een preciesere diagnose te komen?

cat.qatar

Geplaatst door cat.qatar (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Space Star? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

oldford (0) PRO, 7 jaar geleden

Ik moet je teleur stellen. De foutcode heeft niet te maken met de verwarming van de lambdasonde.
P0421 - Warm Up Catalyst Efficiency Below Threshold Bank 1
P0421 geeft aan dat de voorkatalysator niet meer goed werkt.
Die is wat lastig te testen. Dat gaat alleen gedurende de tijd dat de hoofdkatalysator nog niet warm genoeg is om te werken.

cat.qatar (0), 7 jaar geleden

Dat betekend eigenlijk dat de voorste kat(die met het spruitstuk) vervangen zal moeten...

cat.qatar (0), 7 jaar geleden

Probleem drbij..
Behalve dat het duidelijk is dat de voorste kat v.v. moet worden heeft de auto nog een probleem erbij gekregen.
Na een paar dagen.5. Start de auto goed en rijdt normaal, na een 1.5 km begint de motor te bokken en reageert niet op het gas. Lijkt alsof er geen brandstof wordt ingespoten/aangevoerd.
Als je de auto probeert te starten draait ie wel rond maar slaat niet aan. Bij de garage constateerden ze dat de code aangaf dat de nokkenassensor defect zou zijn.
Deze is vervangen. Na een aantal dagen de auto niet gebruikt te hebben is precies hetzelfde weer voorgevallen. En weer een code betreffende de nokkenassensor en een misfire....??? Als je na een poosje weer start is dr weer nix aan de hand en loopt als een trein. Gebruik je de auto regelmatig dan is dr nix aan de hand. Dit is een raadselachtig iets of heeft iemand dit vaker bij de hand gehad???

Highway (115) PRO, 7 jaar geleden

Misfire zal wel de oorzaak zijn van de de defecte kat. Nu de oorzaak zoeken. A;s het pas na een paar dagen voordoet kan het vele oorzaken zijn. conditie van de motor controleren, defecte bobine, injectors?

cat.qatar (0), 7 jaar geleden

Kat v.v. en krukassensor. Deze was niet in orde..
Prima voor mekaar weer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Space Star of stel zelf een nieuwe vraag.