Mitsubishi Colt: Tikkend geluid koppelingspedaal

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld

Sinds twee dagen geeft mijn koppelingspedaal een tikkend geluid bij intrappen en op laten komen.

Het is er niet altijd, als ik al een stukje gereden heb is het er vaker. Ik heb het idee dat het van het pedaal zelf komt omdat de snelheid van de tikken evenredig zijn aan hoe snel ik het pedaal intrap. Hij tikt ongeveer 4 keer bij intrappen en opkomen. Ik voel de tikken ook in het pedaal. Het gebeurt ook als de motor uitstaat.

Toen ik vandaag naar de garage ging was er natuurlijk geen geluid dus konden ze niks horen of doen, maar toen ik daarvan thuiskwam was het er weer wel.. enig idee wat het kan zijn, en of het kwaad kan?

De olie van de koppeling is nog vol.

Dindy

Geplaatst door Dindy (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Colt? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Ralf_Jensen (0) PRO, 5 jaar geleden

Lijkt alsof er een krakje zit in je drukgroep. De diafragma veer kan gebroken zijn. Een van de symptomen is een ´hobbelig´ kopp. pedaal.
Als je besluit dat je dit wil uitsluiten moet de versnellingsbak worden uitgebouwd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Colt of stel zelf een nieuwe vraag.