Mitsubishi Galant: TRILLEN VAN DE MOTOR SINDS D RIEM VERV

Bouwjaar: 1991

D RIEM VAN DEZE WAGEN VERV. DE BALANSAS RIEM VAN DE VOORSTE BALANS AS WAS AL GEBROKEN. MERKTEKENS NETJES OPTIJD GEZET, RIEM EROM MAAR NU TRILT IE. IS ER MISSCHIEN EEN APARTE AFSTEL PROCEDURE IVM DE BALANS ASSEN?

wkhoek

Geplaatst door wkhoek (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Galant? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

ERWIN2924 (0) PRO, 19 jaar geleden

ja zeker, de balansas aan de achterzijde moet met een paspen op de juiste stand worden gezet, deze as kan op 3 verschillende standen op het merkteken worden gezet, dit door een verhouding overbrenging in het blok.

succes

jroumen (0) PRO, 19 jaar geleden

hallo koelkast.
je kunt aan de achterzijde van het motor blok de blindplug verwijderen en dan als hij op merkteken staat de (balansas)een kruiskopschroevendraaier insteken ,als hij maar ongeveer 2,5 centimeter naar binnen schuift balansas een omwenteling draaien en dan moet hij er ongeveer 6 centimeter ingeschoven kunnen worden.je blokkeerd dan zo de balansas die staat dan in de juiste stsnd.
succes

wkhoek (0) PRO, 19 jaar geleden

bedankt!! uitgevoerd zoals hierboven en auto loopt weer fantastisch!!

M van Werkhoven (0) PRO, 19 jaar geleden

even een tip; draai het tandwiel(van de balansas) en laat hem los. Als het stipje nu naar het merkteken draait dan staat de as goed. Als hij juist van het merkteken afdraait staat deze tegenovergesteld en dus fout. Van drie standen mogelijk heb ik bij mitsubishi nog nooit gehoord.

Tom Schottman (0) PRO, 19 jaar geleden

Komt omdat de poelie van de achterste as een andere tandwielverhouding heeft dan de rest van de polie's.


M van Werkhoven (0) PRO, 19 jaar geleden

Een balansas is 1 : 1
De andere is ivm de oliepomp 1:2 of 1:4, hangt er vanaf welk type motor het is
3 standen is niet mogelijk !

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Galant of stel zelf een nieuwe vraag.