Mitsubishi Colt: Wie weet hoe de gloeibougies vervangen moeten worden?

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.5 DID (Z39A)

In mijn Mitsubishi Colt 1.5 DID uit 2005 zit een OM639 dieselmotor van Mercedes. Nu wil ik de 3 gloeibougies vervangen maar deze zitten helemaal aan de achterkant van de motor. Navraag bij Mitsubishi levert het antwoord "dat is eenvoudig" op, maar het lijkt mij niet zo eenvoudig. Wat moet er verwijderd worden om erbij te kunnen? Of is het mogelijk door een motorsteun oid los te maken de motor naar voren te kantelen? Wie weet hier meer van?

Colt_Diesel_2005

Geplaatst door Colt_Diesel_2005 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Colt? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (1835) PRO, 11 jaar geleden

Van onderaf misschien ?

Colt_Diesel_2005 (0), 11 jaar geleden

Nee, van onderuit kun je ze niet eens zien. Er moet een truc voor zijn om erbij te komen. Misschien moet de hele plaat onder de raam (waar de ruitewissers ook aan vast zitten) er wel af, maar dan weet ik nog niet of je erbij kunt. Zijn hier nog Mitsubishi monteurs die dit weten???

wim12199 (0) PRO, 11 jaar geleden

Het is gewoon mogelijk van bovenaf. Je moet er inderdaad de plaat onder het raam afnemen en het een en ander dat boven op de inlaat ligt afnemen. Draai ze er met een beetje gevoel uit want het zijn lange gloeistiften en ze durven afbreken, wij laten eerst de motor goed warm draaien voor we ze er uit halen.
groeten

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Colt of stel zelf een nieuwe vraag.