Nissan Micra:

Bouwjaar: 1987

Hallo,
Ik reed laatst achteruit van de parkeerplaats, erg rustig reed ik en toen war rustig vooruit. Nog geen 20 meter dus, toen sloeg de auto af. De distributieriem is gesprongen. Om daar bij te komen is een baan. Dat is me overigens wel gelukt. Een nieuwe riem heb ik ook. Nu de vraag: kan ik die riem zelf plaatsen of moet ik echt een monteur daarvoor vinden voor de afstelling en op (misschien) op tijd zetten.

Bob

vito112

Geplaatst door vito112 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Een nieuwe riem heeft geen zin bij de micra worden de kleppen geraakt.

Hans

vito112 (0), 19 jaar geleden

Hallo Hans,

Weet je het zeker?
Zit er dan niet anders op om hem naar de sloop te brengen?
Bob

JEROEN5326 (0) PRO, 19 jaar geleden

nee. je kan toch het koppie lichten en de kleppen vervangen (ongeveer 6 uur werk)

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Haal het kleppendeksel er anders even af en kijk of er bij sommige heel veel klepspeling is dan weet je zeker dat de kleppen krom zijn.

Hans

dupl-u-853-5dd148a70ce3f+micra (0), 19 jaar geleden

En dan nog niet vergeten te timen!!

Ik vraag het me af of het autootje het nog wel waard is, als de kleeppen kapot zijn (Dikke kans). Als je de kleppen moet vervangen en de koppakkings etc.... das een hoop werk en geld (en geen garantie dat de kop dicht blijft). Kun je beter voor 400-700 Euro eentje uit 1990-1992 kopen en de beste dingen overzetten op die nieuwe en die oude naar de sloop brengen (of voor 100-150 euro aanbieden op marktplaats.

Micra-Terry (0), 19 jaar geleden

Ik heb hetzelfde gehad en voor ¤75,- een ander motortje op de sloop gekocht. Wat werk en ietswat extra (on)kosten en hij is weer als nieuw. Tip: breng nóóit zomaar een (goede) auto naar de sloop vanwege kapotte motor. Deze zijn (meestal) niet zo duur.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.