Nissan Primera: Aankoop advies!

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 150pk

Ik heb een primera 2.0 gt op het oog met 130.000k, graag zou ik willen weten wat de aandachts-punten zijn?

edgo

Geplaatst door edgo (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

JEROEN5326 (0) PRO, 16 jaar geleden

Hey Edgo,
Waw, een GT; lekker strak over de wegen scheuren...

Laat eerst de aandrijfashoezen comtroleren (homokyneten kunnen anders stukgaan!!), de voorpijp is ook een heikel punt, net als de bovenste (hulp)draagarmen. Je doet er goed aan om 'em een-dezer-dagen aan te bieden bij een Nissan dealer voor een "wintercheck"; krijg je een controle voor €24.50.
EN de dealer weet vaker de zwakkere punten bloot te leggen.....

SUC6 Jeroen

Nissanwielmonteur (0) PRO, 16 jaar geleden

Hallo,

Ik zou eens compressie laten meten en een lektest uitvoeren. Misschien is tie wel afgeragt. Verder laat je kijken naar de punten zoals Jeroen aangaf en naar de complete rechteraandrijfas. Deze breken wel een halverwege bij het rubber wat eromheen zit. Verder de achterste remklauwen, die willen nog wel eens vast gaan zitten. En ik denk dat je ook eens goed op je body-sensor af moet gaan: Zitten de stoelen goed, hoor ik geen vreemde geluiden, hoe ziet de bekleding eruit enz. Bekijk de auto goed, misschien heeft tie wel in de kreukels gezeten. Ohja vergeet de airco niet. Deze zijn vaak leeg om verschillende redenen.

Ton

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.