Nissan Primera: ABS controle lampje brandt af en toe

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Mijn primera type P11 2.0 SE (een van de eerste van november 1996) heeft een probleem met het ABS. Als ik de auto op kontakt zet gaat kort het ABS lampje branden (het lijkt de ene keer wel wat feller dan de andere) waarna het uitgaat, vervolgens start ik de auto en rijd weg, tot zover alles oke. Soms blijft het lampje keurig uit maar vaak gaat het al direkt in de eerste meters branden en blijft dat dan ook doen tot de auto afgezet wordt. Het ABS doet het in het geval van een brandend lampje ook echt niet. Zelf heb ik al een aantal stekkerverbindingen en zekeringen gekontroleerd, ook de beide Relais (aan de kant van de abs pomp) lijken goed. Tot nu zonder resultaat. Wat kan er aan de hand zijn en wat kan ik zelf nog kontroleren.

Groeten Bert

Bert1164

Geplaatst door Bert1164 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

De eerste stap zou nu een ritje zijn naar iemand die hem uit kan lezen. het probleem zoals je het beschrijft kan vele oorzaken hebben, tot zelfs een wiellager met teveel speling aan toe. ( fluctuerende spanning op wielsensor), kabelbreuk, sensor(bijna)dood, poolwielen vervuild. Afwijkende rotatiesnelheden op een bepaald wiel ( bandenmaten en spanningen rondom gelijk ????).

Alleen met uitlezen weet je in welke hoek je het moet gaan zoeken. Wat je wel zelf kunt, is met een multimeter de bekabeling inclusief sensor vanaf de abs-kast doormeten, bij elke wielsensor zou je een weerstand van ongeveer 1,2 tot 1,5 KOhm moeten meten. Dan weet je alvast dat dat in orde is.( wel de bedrading eerst loshalen van de kast, anders meet je een verkeerde waarde.

Groeten Marcel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.