Nissan Micra: Accu lampje blijft banden wat ik ook doe

Bouwjaar: 1987

Het probleem:
Het accu lampje blijft ten alle tijde branden.

Verhaal:
De nissan(automaatje) is een poos geleden naar de garage geweest en heeft een grote beurt gehad. Er is destijds een nieuwe accu, nieuwe dynamo, nieuwe contactset, nieuwe verdeelkap, en een nieuwe rotor in gekomen.
Na ongeveer 2 weken begon het gedonder al, het lampje van de accu ging branden.
Na een stukje verder te hebben gereden hield de auto er helemaal mee op. Wegenwacht erbij die zeiden dat het vermoedelijk de dynamo was die niet goed aangesloten zou kunnen zijn.
de accu is toen even opgeladen en mn zus is ermee naar de garage vlakbij haar huis gereden. De auto heeft daar een dagje gestaan en ze beweerden dat het waarschijnlijk aan de bekabeling van de auto radio lag, omdat nadat ze hadden geschud aan de kabels het lampje uit ging. Na een goede 200Km te hebben gereden ging het lampje gewoon weer branden.
Ik heb de autoradio er tussen weg gehaald en alle kabels gechecked maar er is er geen 1 tussen die ongeisoleerd los ligt of kortsluiting maakt. De zekering in de autoradio is wel gesprongen en ik heb echt geen idee of dit wat te maken heeft met het probleem.

Constateringen:
Het accu-lampje brand vrij zwak maar zodra de auto in de achteruit versnelling wordt gezet gaat het lampje vol branden. In alle andere standen blijft het lampje zwakker branden. Pas na enige tijd te hebben gereden gaat het lampje steeds feller branden totdat de accu echt leeg is.

Wat heb ik al geprobeerd/gedaan:
-Ik heb als eerste de laadspanning van de dynamo gemeten, ik weet niet of het correct is maar dit hangt zo rond de 17 volt.
-Autoradio ontkoppelt
-Massa eraf gehad en even opgeschuurt en weer terug gezet
-nieuwe accu klemmen
-ik heb de bekabeling van alle lampen eraf gehad om te kijken of het lampje dan misschien uit ging.

I weet verder niet of dit een algemeen bekend probleem is bij de nissan micra uit 87, maar mijn zoekresultaten hier duiden op niks dus vandaar hier mijn post.

Alvast bedankt

lexophilia

Geplaatst door lexophilia (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 18 jaar geleden

Snel terug gaan naar de garage waar de nieuwe dynamo is gemonteerd daar heb je garantie op.

17 volt is veel te veel de laadspanning moet rond de 13.8 volt liggen.

Hans

lexophilia (0), 18 jaar geleden

thnx Hans :)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.