Nissan ALMERA: Achteruit versnelling heel moeizaam

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: QG18, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 84

Afgelopen zaterdag heb ik mijn eerste Nissan Almera 1.8 Sport gekocht. Auto reed prima, schakelde goed en had er niks op aan te merken.

Nu een aantal dagen later merk ik dat zijn achteruit moeizaam gaat. Stil staan, koppeling eerst op laten komen en dan weer intrappen werkt allemaal niet. Ook van zijn één naar achteruit werkt niet. Denk dat 70% van de keren dat ik in zijn achteruit wil gaan de pook blokkeert. Je hoort ook een "kloenk" geluid als hij blokkeert. Als ik echt kracht ga zetten gaat hij uiteindelijk in zijn achteruit, maar dat hoort natuurlijk niet.

Begin februari is de bakolie ververst en de oude eigenaar had geen problemen met het schakelen in zijn achteruit.

Iemand tips/ideeën? Helaas komen zulke dingen pas naar boven wanneer je hem gekocht heb en in dit geval zou het wel eens een duur geintje kunnen worden.

Het enige wat ik zelf nog niet heb geprobeerd is de koppelingspedaal op laten komen wanneer ik hem in zijn achteruit zet. Dat ga ik vanavond even proberen.

Edit: Net even een rondje gereden en het lukt helaas niet om in zijn achteruit te gaan als ik de koppeling langzaam op laat komen.. Sterker nog, je hoort ook niks "grinden" dus hij zit nog blijkbaar in neutraal.

Ik merk ook dat de auto soms makkelijker in zijn versnellingen gaat (vooral één) en dat hij dan ook makkelijk in zijn achteruit kan gaan. Als de één wat stroever gaat, gaat de auto niet in zijn achteruit.

harveydwijs2

Geplaatst door harveydwijs2 (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Almera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

kaleido 1 (1680) PRO, 5 jaar geleden

Speling op je schakelsysteem al gecontroleerd ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Almera of stel zelf een nieuwe vraag.