Nissan Primera: Airco

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 Td

Hallo,

Heb een tweedehands primera gekocht waarvan de airco niet wil werken.

het blauw lampje van airco schakelaar brand niet en compressor draaid ook niet. maar wanneer de relais van de airco word overbrugd werkt de compressor wel. Kan dit te wijten zijn aan te weinig airco vloeistof volgens de verkoper zit er wel degelijk gas op. heb dit zelf nog niet gecheckt. zijn er nog andere dingen die je kan checken.

groeten dieter

DieterCoucke

Geplaatst door DieterCoucke (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

JEROEN5326 (0) PRO, 12 jaar geleden

Je kunt het beste even een van die blauwe dopjes (L) los draaien en kort met een puntig voorwerp het ventieltje indrukken: als er 'druk' ontsnapt ,zit er in ieder geval gas in... Je moet het dan nog laten testen bij een bedrijf wat een airco-service heeft om 'em leeg te laten halen en opdruk te laten testen (voor lekkage). Dan kan íe weer gevuld worden ,met fluor als lek-opspoormiddel. Dan een week of 2-3 gebrijken en weer laten kijken of er fluor is ontsnapt (Ja, je ziet fluor=> lekkage | Nee,je ziet geen fluor=> geen/nauwelijks lekkage)

SUC6
Jeroen

Nissanwielmonteur (0) PRO, 12 jaar geleden

Als het blauwe lampje niet brand is deze of stuk, of er is een elektrische storing of de aanjager staat NIET minimaal op stand 1.

DieterCoucke (0), 12 jaar geleden

probleem waarschijnlijk opgelost

te weinig gas, heb deze terug bij gevuld. Er zat maar 100 gram meer in. dus is de vraag hoe is de overige 500 gram naar toe is. Het zal nu nog moeten uitwijzen lek of slecht onderhouden. Lampje is wel stuk van de aanjager. maar airco werkt terug goed. Ik hou jullie op de hoogte.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.