Nissan Vanette: airco ventilator

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel

Heb de airco laten controleren. Druk en vloeistof goed!
De airco schakelt op gegeven moment de ventilator in. Deze doet het vervolgens niet en de airco schakelt zichzelf uit. Waar moet ik het probleem zoeken?

John5688

Geplaatst door John5688 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Vanette? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

JEROEN5326 (0) PRO, 16 jaar geleden

Wat bedoel je met "deze doet het vervolgens niet en de airco schakelt zichzelf uit"??

Een aircocompressor schakeld namelijk continu in en af, dus als hij 'gewoon' goed koelt
is er niks aan het handje.

Gr. Jeroen

John5688 (0), 16 jaar geleden

Bedankt Jeroen voor de snelle reactie.
De airco koelt eerst wel en dan niet meer goed. Volgens de aircospecialist wordt op een gegeven moment de ventilator ingeschakekeld voor het koelen van de vloeistof/het systeem. Dat gebeurt niet en hij denkt dat er een storing in het elektrisch systeem zit. Mijn vraag is nu: klopt dat en zoja is het dan een relais of zekering o.i.d.?( zekeringen goed, één relais wordt warm). Wil graag aanwijzingen hoe ik de fout moet opsporen.

Groeten,
John

JEROEN5326 (0) PRO, 16 jaar geleden

dat 'warme'relais ZOU wel eens de boosdoener KUNNEN zijn....

Michel7773 (0) PRO, 16 jaar geleden

Ik denk dat de weerstanden van de ventilatoren stuk zijn. Hierdoor slaan de vinnen niet in en loopt de druk op in het airco systeem. De drukschakelaar schakeld dan de aircopomp uit.

John5688 (0), 16 jaar geleden

Bedankt Jeroen en Michel.

De drukschakelaar schakelt inderdaad de pomp uit, maar niet de ventilator aan. (Zou dat moeten?) De aircospecialist heeft in tweede instantie onterecht geconstateerd dat de ventilatormotor stuk was.(€25 kosten voor deze diagnose).De ventilatoren draaien echter als ik er direct spanning op zet. Ik heb nu nog geen idee waar het probleem zit. Waar zitten de weerstanden?

John5688 (0), 16 jaar geleden

Kan iemand mij vertellen waar de sensor van de aicoventilator zit? Of heeft iemand een werkplaatsboek voor mij?

JEROEN5326 (0) PRO, 16 jaar geleden

Er zit een weerstand aan èèn van de ventilatormotoren ( ik dacht de linker, als je voor de auto staat )Deze weerstand is HELAAS niet los te verkrijgen.

SUC6 Jeroen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Vanette of stel zelf een nieuwe vraag.