Nissan Almera Tino: Almera Tino start soms niet terwijl veel controlelampjes branden

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Ik heb met mijn Almera Tino uit 2004 een vreemd probleem.
Soms gaan er als ik het contact aandoe op het dashboard een aantal controlelampjes branden (oa startblokkering).
Op dat moment is de auto niet meer te starten en kan de auto niet meer met de centrale deurvergrendeling op slot gedaan worden.

Trek je vervolgens zekering 20 eruit (links onder het stuur) dan kan je de auto weer starten en terwijl de motor draait kan je de zekering er weer in doen zonder dat de motor afslaat.
De garage en wegenwacht kunnen niets vinden. Bij 2 andere garages is navraag gedaan maar die herkennen het probleem ook niet.
In de zomer gebeurt het vaker dan in de winter. Soms gaat het weken goed en soms moet je iedere keer de zekering er even uit trekken.
De zekering is ook voor de koelfan van de radiator dus eruit laten is geen optie.
Ik heb er al over gedacht om een schakelaar erover heen te zetten zodat ik niet steeds de zekering eruit hoef te halen maar even de schakelaar om kan zetten.
Iemand enig idee in welke richting ik moet zoeken???

mumxel

Geplaatst door mumxel (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Almera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

kaleido 1 (1860) PRO, 12 jaar geleden

Ik zou de auto eens uit laten lezen op foutcodes.
Ik zit tedenken in de richting van de startblokkering/alarm installatie.

Nissanwielmonteur (0) PRO, 12 jaar geleden

Als de storing zich voordoet kan je dan als het contact uit is de elektrische ramen bedienen????

mumxel (0), 12 jaar geleden

De garage heeft de foutcodes uitgelezen en (blijkbaar) niets kunnen vinden wat naar de oorzaak wees.

mumxel (0), 12 jaar geleden

Als de storing zich voordoet dan werken, terwijl de contactsleutel eruit is, nog allerlei zaken zoals de achteruitrijverlichting en de ruitenwissers maar ik weet niet zeker of de elektrische ramen dan ook werken (alsof de contact gewoon aanstaat). Wat ik in ieder geval weet is dat op dat moment de deurvergrendeling niet werkt.
Vreemd genoeg is het nu al weer een paar weken geleden dat de storing zich voordeed. In de zomer was het een aantal keren per week.

Zelf heb ik zitten denken aan een massa-probleem waardoor de massa via een ander circuit loopt die vervolgens de storing veroorzaakt. Het eruittrekken van zekering 20 lost steeds alle problemen op, mits je dan ook het contact uitschakeld èn de sleutel eruit haalt.
Daarna als de auto gestart is kan je de zekering erin doen met draaiende motor.

Verder heb ik in de motorruimte alle massacontacten die ik heb kunnen vinden al eens losgemaakt en schoongemaakt en heb ik alle relais die identiek waren verwisseld in de hoop dat er dan ergens anders een storing op zou treden.

Nissanwielmonteur (0) PRO, 12 jaar geleden

Het komt me bekend voor. Dat wil zeggen, ik heb het met me eigen Almera ook gehad 3 jaar geleden op kerstavond. Accupool er af gehaald en nooit geen last meer van gehad.

mumxel (0), 12 jaar geleden

Beste Nissanwielmonteur,
Accupolen zijn er ook al vanaf geweest. Hielp helaas ook niet.
Ik blijf het vreemd vinden dat de auto wel start als je een zekering eruit trekt. Als het iets is met de startblokkering zou je die natuurlijk nooit mogen omzeilen door een zekering eruit te trekken. Zou een knappe blunder van Nissan zijn :-)
Gr. Nico

mumxel (0), 12 jaar geleden

OPLOSSING GEVONDEN !!!
Nadat het beschreven probleem zich tijdens de wintermaanden totaal niet heeft voorgedaan is het een aantal weken geleden weer teruggekomen. Een vriend waaraan ik mijn frustratie vertelde gaf aan dat hij het vermoeden had dat er een relais bleef hangen.
Toen het probleem (de kerstboom van controlelampjes) weer brandde heb ik een voor een op de relais getikt en bij het tikken op het relais van de koelventilator ging de kerstboom uit. Ik heb de relais vervangen en daarna (nu 1 week) heb ik geen probleem meer gehad. Ik verwacht dat het hiermee opgelost is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Almera of stel zelf een nieuwe vraag.