Nissan Qashqai: Auto maakt rammelend geluid als of de wielen los staan.

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.5 dci

Auto maakt rammelend geluid als of de wielen los staan, vooral binnen de bebouwde kom is dit het best hoorbaar. Aan de achterzijde lijkt dit erger dan aan de voorzijde. Is iemand bekend met dit geluid en weet iemand de oplossing??

BraSja

Geplaatst door BraSja (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Qashqai? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Nissanwielmonteur (0) PRO, 10 jaar geleden

Achterste schokdempers?????

BraSja (0), 10 jaar geleden

Wat kan daarvan de oorzaak zijn? De auto stuurt goed en ligt vast op de weg. De km stand is 88.000. Met andere auto's nog nooit gehad dat schokdempers bij deze km stand versleten waren.

dupl-u-19054-5dd14a44697fb+kosopoel (0) PRO, 10 jaar geleden

Stabilisatorstangrubbers speling?, stabilisatorverbindingsstangetjes speling?, speling op stuuronderdelen?
Kortom heb je het onderstel al nagelopen op slijtageverschijnselen?

Nissanwielmonteur (0) PRO, 10 jaar geleden

Schokdempers zijn ook niet versleten. De rubbers in de onderste bevestigingsogen laten los. Daardoor verschuift het oog en rammelt het tegen de achteras. Geen paniek hij kan er niet afvallen.

BraSja (0), 10 jaar geleden

Bedankt voor jullie info. Ga dit alles controleren. Vooral het verhaal over de achter schokdempers klinkt heel aannemelijk omdat ik met de doehetzelf testjes voor schokbrekers niet tot de conclusie kom dat de de schokbrekers zelf versleten zijn. Is er trouwens een mogelijkheid om deze rubbers weer vast te zetten in de bevestigingsogen?? Kan dit ook bij de voorste schokdempers gebeuren?? Jullie horen ervan als ik het probleem heb kunnen traceren.

BraSja (0), 10 jaar geleden

Achterschokdempers zijn de rubbers in bevestigingogen inderdaad los.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Qashqai of stel zelf een nieuwe vraag.