Nissan Patrol 1992: Benzine-en temperatuurmeter vallen weg

Bouwjaar: 1992

Klant moet wachten voor een openstaande brug en plotseling valt de temperatuuraanduiding en de benzinemeter weg.Dashboard losgehaald en er komt een signaal op de stekkeraansluiting binnen.Blijkt ook een spanningsstabilisator te zitten, waar op een aansluiting een 12V staat en de andere 2 aansluitingen niets.Deze stabilisator schijnt niet los te krijgen en alleen met meter en al kost dat 150 euro.Heeft iemand dit eerder bij de kop gehad en een goedkopere oplossing?

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman (140) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Patrol? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Siem Bijman (140) PRO, 19 jaar geleden

Dashboardpaneel verder losgehaald, alle verbindingen gemeten en lijkt allemaal ok.Na inbouw doet alles het weer.Ga er van uit dat er een slechte verbinding is geweest.Meters en printplaatje zitten vast met 11 kopermoertjes die een verbinding moeten maken en wellicht is een van deze verbindingen de oorzaak geweest.

SNUFFEL11004 (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik heb bij nissan al verschillende stabilisators moeten vervangen maar bij personenwagens waren die wel apart te verkrijgen zoniet even de spanningen meten op het moment dat de oude werkt en vervanden door een in de elektronicahandel verkrijgbaar exemplaar bv 7809,7810,7812 o.d.
GROETEN

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Patrol of stel zelf een nieuwe vraag.