Nissan Primera: Binnenverlichting gaat niet meer uit

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2

Enkele dagen geleden heb ik het lampje in het plafond boven de achterbank vervangen. Dit ging vrij simpel op een kleinigheije na, het lampje zat een beetje scheef maar maakte wel contact en brandde dus, ik met mijn dikke vingers probeerde het correct te plaatsen en toen viel de spanning weg. Zekering 13(10Amp) bleek te zijn aangesproken, nieuwe geplaatst en de lamp werkte weer. Auto afgesloten en na enkele uren weer ingestapt, wat nu opviel was dat de lampjes in het plafond, deur en contactslot niet meer uit gaan, alsof de timer niet meer werkt. Iemand bekend met deze klacht, alles schijnt via de "smart entrance control unit" te lopen, is deze makkelijk te vervangen of kan men iets overbruggen, ben er haast 100% zeker van dat het niet aan de deur contacten ligt. Voor de zekerheid trek ik nu iedere keer zekering 13 eruit om te voorkomen dat de accu plat gaat, alle binnenverlichting blijft nu immers branden, een nadeel is dat de achterklep(wagon)dan niet meer geopend kan worden.

mvg
Ruud

Pelemario

Geplaatst door Pelemario (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Nissanwielmonteur (0) PRO, 9 jaar geleden

Haal eerst de accupool eens een half uurtje los.

primera p11 (0), 9 jaar geleden

Staat het lampje wel in de goede stand,niet op continu branden.

Pelemario (0), 9 jaar geleden

Het lampje staat in de goede stand(deur en contactslot blijven branden), zal de accupool eens losgooien, misschien dat dat dan de timer reset

Pelemario (0), 9 jaar geleden

Accupool losgehaald, na pakweg 3 kwartier weer aangesloten, maakt niks uit. De lampjes blijven branden, als de deur open staat geeft deze in het dashboard ook appart aan dat dit zo is, bij gesloten deuren krijg ik geen melding in dashboard. Het lijkt erop dat de timer niet afschakeld.

bundy58 (0), 8 jaar geleden

Beste Ruud,

Ik heb exact hetzelfde probleem. Heb je inmiddels al een oplossing gevonden?
Is de smart entrance control unit stuk?
ik heb een primera p12 tekna 2004 met inloopverlichting. Die blijven ook permanent branden.
Kan alleen de zekering eruit halen, maar dan doet de kofferbak ontgrendeling het niet meer.

mvg,
Dirk-Jan

Pelemario (0), 8 jaar geleden

Dirk-Jan,

Probleem is nog niet verholpen, vervangende smart entrance control moet van zelfde type zijn en moet dan met sleutel ingelezen worden, dus bij dealer uitbouwen en inbouwen. Foutcode van control system heb ik kunnen uitlezen en resetten maar de klacht blijft dus bestaan.
Ik heb nu zelfs twee kapotte plafond lampen, de lipjes van de lampcontacten braken af en bij eentje veroorzaakte dit kortsluiting maar ook gelijk een storing in de smart control unit, mooi klote dus.
Iedere keer als ik de achterklep nodig heb plaats ik dus de zekering, en haal deze daarna er maar gewoon uit om niet met een lege accu te komen zitten.
Eigenlijk wel vervelend want deze auto is zeer betrouwbaar en degelijk, dit mag eigenlijk gewoon niet gebeuren. Ik moet nog naar de prijs van de control unit informeren maar heb er nog even geen haast mee.

gr
Ruud

bundy58 (0), 8 jaar geleden

Beste Ruud,

Bedankt voor je berichtje.
Bij mij is echt precies hetzelfde gebeurt. Het koperen "stripje" is losgeschoten van de gesmolten punten in het lampenhuis en heeft kortsluiting gemaakt.
Ik heb zelf een "thuis" ex Nissan monteur en die gaat ook nog even kijken wat hij kan doen.
Heb wel al een tip gekregen vanavond om de SECU door een elektronica bedrijf te laten maken.
Heb 2 adressen gekregen. Getronics in Groenlo en KMS in Apeldoorn.
Weet niet of ze dat kunnen en ook niet of hij opnieuw geprogrammeerd moet worden.
Ik gebruik veel de achterklep en ben het nu al spuugzat om elke keer die zekering er uit en in te zetten. Ik haal morgen de lampjes uit de instap verlichting.

Als ik wat meer weet stuur ik je weer even een berichtje.

Mvg,
Dirk-Jan

hansm79 (0), 8 jaar geleden

hallo

ik heb ook een lekstroom in mijn binnenverlichting van 0.3A (primera p[11 2002 )ik heb de verlichtings units al gedemonteerd maar lekstroom blijft.

weten jullie wat er nog meer achter deze zekering zit? voor zover ik heb gevonden alleen de schakelaar van de kofferdeksel

groet hans

bundy58 (0), 8 jaar geleden

ik heb inmiddels de lampjes van de instapverlichting eruit gehaald. Kan nu de zekering weer terugzetten. Voordeel is dat ik nu de achterklep weer kan gebruiken en geen foutmelding meer krijg op mijn info scherm. Alleen geen interieur verlichting meer hebben is niet echt fijn.
Zoek nog steeds naar een oplossing. De stoom heb ik er een hele nacht af gehad. Helaas geen oplossing voor het probleem.
Ik hoop nog steeds dat iemand de oplossing kan aandragen.

Groet, Dirk-Jan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.