Nissan Qashqai 2015: Cruise Control werkt niet meer na motorwissel

Bouwjaar: 2015, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorcode: R9M, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 96

Hallo,

Van deze QQ is in november 2020 de motor kapot gelopen. Er is een andere motor in gezet maar sindsdien werkt de cruise control (en limitter) niet meer. Wanneer je deze probeert in te schakelen op het stuur knippert het lampje even maar bij het “vastzetten” van de snelheid gaat het lampje ook weer uit.
Code die in de auto staat is P0564. Ook de Nissan dealer heeft geprobeerd te resetten maar is niet gelukt, code wil niet weg. Iemand enig idee waar we dit zoeken moeten? Bedrading is meerdere malen gecontroleerd maar zo 1,2,3 niks te vinden.

Mvg, Henk

the_Knight

Geplaatst door the_Knight , lid sinds 7 jaar geleden

5 Reacties

check

Beste antwoord, geplaatst door kaleido 1 PRO, 2 jaar geleden

Is de ecm mee gewisseld , deze bepaald namelijk of cc ingeschakeld wordt , verder bedrading of voeding niet in orde , zekering defect bv.

the_Knight, 2 jaar geleden

Nee volgens mij ECM niet maar zal het navragen.
Is dat wel een vereiste dan?

Bedrading en zekeringen al paar keer nagekeken maar niets afwijkend kunnen vinden tot nu toe.

Mvg, Henk

kaleido 1 PRO, 2 jaar geleden

vaak horen de motorcomputer en motor bij elkaar.

the_Knight, 2 jaar geleden

De ECM is niet vervangen. Er is een gelijke motor terug geplaatst en verder werkt ook alles naar behoren tot zover. Alleen de CC die niet wil en de genoemde code.

the_Knight, 2 jaar geleden

Euvel niet echt gevonden maar het probleem is opgelost:
De stekkers van de ECM weer afgekoppeld en met contactcleaner ingespoten en droog geblazen. Weer aangesloten en (na 12 min) op contact de knoppen Res/Set/cancel 10 sec. met tussenpozen van 10 sec. ingedrukt. Hierna werkte de CC weer.

Bedankt voor de tip en het meedenken!

Mvg, Henk

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Qashqai of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.