Nissan : Gaspedaal blijf hangen

Beste Forum Leden,

Het gaspedaal van onze Nissan Primera 2.0 sport plus uit 2001 blijft af en toe hangen. Vaak na meer dan 10 minuten in de file rijden.
Voor de probleem zijn we al twee keer bij de dealer geweest en die heeft twee keer iets schoon gemaakt (iets met koolstof aanslag) hierna is het een korte tijd weg maar daarna komt het probleem weer.
Ook is er bij het gas geven een voelbare schokjes weerstand in het pedaal, pedaal gaat soepel.

Wanneer het gaspedaal bijft hangen in de file is het mogelijk het toerental te verlagen door even met de voet het pedaal weer omhoog te trekken en alles is weer normaal. Niet Handig in een file maar met 3000 toeren stil staan ook niet.

Wat kan ik doen om dit probleem echt goed op te lossen?

Groet,
Jeroen

Jckooij

Geplaatst door Jckooij (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

andy398 (0) PRO, 18 jaar geleden

enige dat men kan doen is gasklephuis goed reinigen
en eventueel een injecktiereiniger bij de benzinetank doen

Jckooij (0), 17 jaar geleden

Onze Nissan dealer heeft het probleem gevonden door een nieuwe gaskabel te plaatsen. Het probleem is tot nu toe niet meer voorgekomen.
Uit het onderhoudsboekje van de auto heb ik kunnen opmaken dat dit nu wel de derde gaskabel is die geplaats gaat worden en dat bij 58000 km toch wel erg raar.

Alle lof voor onze dealer die uiteindelijk het probleem heeft opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Overig of stel zelf een nieuwe vraag.