Nissan Micra: Interval ruitenwisser en licht vergeten buzzer problemen

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3gx V16 CVT

Hallo,

Ik heb een probleem met mijn ruitenwissers voor, de interval stand die erop zou moeten zitten functioneert niet. De rest van de standen werken allemaal naar behoren. Ik heb gekeken naar de zekeringen, maar deze zijn nog goed (anders zou de rest van de standen natuurlijk ook niet werken). Zijn er punten waar ik naar kan kijken zonder het dashboard open te hoeven schroeven?

Ook heb ik een niet functionerende light vergeten buzzer, ik heb deze eraf geschroefd en de draden geel en groen doorgemeten alleen staat daar op geen enkel moment spanning op. De schakelaar van de deur werkt in ieder geval wel, want de verlichting in de auto gaat aan als de deur open staat. Kan dit probleem in een relais zitten, zo ja waar kan ik deze vinden?

Dan had ik als laatste nog een vraagje over de lampen, klopt het dat de stadsverlichting lampjes van het type W5W zijn?

Alvast bedankt.

Wupper

Geplaatst door Wupper (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Nissanwielmonteur (0) PRO, 13 jaar geleden

Ja lampjes zijn W5W.

Wat je deurschakelaar betreft: Die heeft 3 pootjes waarvan er twee voor de zoemer zijn en 1 voor het binnenlicht.

Rommel eens wat met de schakelaar. Mogenlijk hoor je dan wel wat.

Wupper (0), 13 jaar geleden

De buzzer werkt ondertussen, het zat inderdaad in het contact. Zodra het weer wat warmer buiten is ga ik even kijken naar het probleem met de ruitenwisser.

C.Jonker (0) PRO, 13 jaar geleden

inervalschakeling zul je dan toch even moet ( laten ) doormeten of aan de schakelaar en of aan de kabelboom en tenslotte bij je ruitenwissermotor zelf.
kijk eens naar je relais.. vind je ook terug bij de zekeringen.
Staat wel beschreven welke het is, kun je even uitwisselen met een van de sloop? gewoon als proef.

Wupper (0), 13 jaar geleden

[quote=C.Jonker]inervalschakeling zul je dan toch even moet ( laten ) doormeten of aan de schakelaar en of aan de kabelboom en tenslotte bij je ruitenwissermotor zelf.
kijk eens naar je relais.. vind je ook terug bij de zekeringen.
Staat wel beschreven welke het is, kun je even uitwisselen met een van de sloop? gewoon als proef.[/quote]
Weet je precies welke het is? In het klepje van het zekeringskastje zag ik dat niet staan. Ik weet wel dat er in ieder geval 3 zitten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.