Nissan Micra: Kennisvraag

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3

Hallo allen,

Graag jullie gedachten over het volgende. Het flexibele uitlaatdeel direct tussen het uitlaatspruitstuk op de motor en de uitlaatbuis die onder het motorblok door loopt is lek. Mijn vraag is of dat kan resulteren in het schokkende rijgedrag op lage toeren (afremmen voor stoplicht en dan weer doorrijden) en het uitvallen van de motor bij stationair draaien?

De motor van deze auto is vervangen, bij het vervangen hebben we iets te veel gewrikt aan het bovenstaand beschreven flexibele uitlaatdeel. Ik hoor ook lucht blazen als ik de motor toeren laat draaien, dat het stuk is is dus gegarandeerd. Ik hoop met jullie gedachten te kunnen beslissen of ik geld investeer in een nieuw deel flexibele uitlaat en dat daarmee dan de problemen zijn opgelost. Ik wil niet investeren en dan tot de conclusie komen dat er meer structurele problemen zijn.

Alvast bedankt!

Gr.

Nissan Micra K11 2000

Geplaatst door Nissan Micra K11 2000 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (1810) PRO, 10 jaar geleden

Zo doorrijden is ook geen optie lijkt mij , apk afkeur bv.
Als de lambdasonde na het lek zit , is de mengselregeling zowiezo van slag.
Of er meer problemen zijn is zo niet te zeggen , maar begrijp je gedachten gang niet helemaal , je bouwt er een andere motor in , om vervolgens geen kosten meer te willen maken.
Stukje flexpijp kost de wereld niet.

Nissan Micra K11 2000 (0), 10 jaar geleden

Je hebt gelijk ook Ferrie. Dit stuk uitlaat vervangen kost de wereld niet en zal sowieso moeten gebeuren. Punt is dat ik er ondertussen een beetje klaar mee ben, veel tijd en geld in gestoken. Dit iig nog even proberen, het lek zit heel dichtbij de lamdasonde, deze zou best wel eens afwijkende metingen kunnen doorgeven. Ik sluit deze post, stuur wellicht weer een nieuw berichtje indien de problemen niet zijn opgelost. Thanks!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.