Nissan Primera: Klonk voorin Primera bij optrekken na remmen in regen

Bouwjaar: 2002

Mijn Primera Visia 2.0 Estate maakt bij nat weer of na in de wasstraat te zijn geweest na remmen bij het optrekken in 1 of 2 een vreemd 'klonk'geluid dat ook lichte te voelen is. Ook bij gas los hoor je het alleen wat zachter... lijkt op speling of iets met motorophanging ofzo. Zodra de auto weer droog is treedt het niet meer op. De schijven/blokken zijn voor en achter helemaal gedemonteerd etc etc en 100% in orde. Rara wat kan dit zijn? De dealer zegt de ophanging te hebben gecheckt en niets te kunnen vinden (?)...

dupl-u-1048-5dd14868e0e34+zokmer

Geplaatst door dupl-u-1048-5dd14868e0e34+zokmer (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Mussotje (0) PRO, 19 jaar geleden

Als je achteruit rijdt en even stevig remt, daarna weer vooruit en ook even remmen , hoor je de 'klonk" dan ook??

Het zouden je remblokken kunnen zijn die met de schijf" meebewegen" vooruit naar boven toe en achteruit naar beneden toe. Bij vocht heb je kans dat ze even zweven als het ware op een laagje water wat bij het remmen zo weg is, maar bij warm worden verdampt het water en klonken je blokken weer met de schijf mee naar hun eindstop toe. Kan opzich geen kwaad.( als dit de oorzaak is )

dupl-u-1048-5dd14868e0e34+zokmer (0), 19 jaar geleden

Het geluid treedt niet op bij het remmen maar juist daarna, wanneer je weer optrekt. Bij optrekken en dan snel gas inhouden hoor je het ook maar minder hard. De dealer heeft de remmen echt helemaal binnenstebuiten gekeerd en gereinigd, blokken vervangen etc etc maar het blijft. Ik zal je test uitproberen en melden wat het oplevert.

dupl-u-14468-5dd14872b8c7b+de Rooy (0) PRO, 19 jaar geleden

deze primera's hebben er allemaal last van. Het enige wat je kunt proberen schijven en blokken vernieuwen, zelfs een splinternieuwe primera heeft er last van

dupl-u-1048-5dd14868e0e34+zokmer (0), 19 jaar geleden

Het probleem is inmiddels opgelost. Het bleek een rubber ring ergens in de linkervoorwielophanging te zijn. Deze zat een beetje scheef waardoor er spanning op kwam te staan. Bij natte omstandigheden resulteerde dit in een vreemd klonkend geluid. De Nissan dealer heeft het netjes opgelost. Over de remmen heeft hij het volgende gezegd: nieuwe remblokken bij het laatste model Primera kunnen piepende of aanloop-geluiden maken. Dit is op te lossen door een klein hoekje ervanaf te slijpen. Verder ben ik bekend met alle bouwjaren Primera's en inderdaad: de voorwielophanging is weliswaar state of the art maar ook best gevoelig voor slijtage of verkeerde afstelling.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.