Nissan Terrano: koplampen en positielampen branden door

Bouwjaar: 1989, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.7 td

Beste

Rij met een oude nissan terrano bijna dagelijks een bergweg (niet in nl) van 6 km. De weg is erg slecht en de schokdempers zijn ondertussen versleten. Wat misschien helpt bij de diagnose.
mijn probleem is dat mijn koplampen en positielampen doorbranden.
Eerst gaan alle lampjes op het dashboard branden, de achterruitenwisser gaat aan. Vervolgens branden de koplampen door. Na een paar hobbels is het zover.

Heb de massa gecontroleerd. De dynamo draait mooi. Maar waar ligt het probleem?

groet


erik.

erikgrtz

Geplaatst door erikgrtz (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Terrano? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Nissanwielmonteur (0) PRO, 14 jaar geleden

Heb je ook de afgegeven spanning van de dynamo gecontroleerd????

erikgrtz (0), 14 jaar geleden

[quote=Nissanwielmonteur]Heb je ook de afgegeven spanning van de dynamo gecontroleerd????[/quote]
Morgen ga ik er weer mee naar garageman. Ben ondertussen nog een tijdje aan het zoeken geweest, en zal kijken hoeveel volt de afgeeft bij 3000 toeren. Denk toch dat we het in de dynamo moeten zoeken. Is die te reperaren?

Nissanwielmonteur (0) PRO, 14 jaar geleden

Vast wel. Zal ervanaf hangen hoeveel je uit moet geven voor een reparatie of voor een nieuwe.

erikgrtz (0), 14 jaar geleden

Nou, eindelijk een gerepareerde dynamo erin, Was al niet de originele vertelde de man. Diode en een plaatje met condensatoren vervangen. Maar probleem blijft, Niet zo vaak als voorheen. Slechts bij zware hobbels. Dus moet ik het in de massa zoeken??? En kan de oorzaak ook liigen bij de schokdempers die super versleten zijn, en waar vaak de massa op gemonteerd zit??

Highway (145) PRO, 14 jaar geleden

Is er ergens onder de auto of motor ruimte niet een kabel door of gekneld.

erikgrtz (0), 14 jaar geleden

Dank voor je snelle reactie. Kabels in overvloed. ,-) Wordt een lange klus om die allemaal te controleren. Maar zal volgende stap zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Terrano of stel zelf een nieuwe vraag.