Nissan Primera: Koppakking lek ?

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 / CVT

Al meer dan een jaar het probleem dat de wagen soms slecht start. Het maakt in dit geval ook niet uit of de motor koud of warm is. Motor slaat dan wel gewoon aan maar lijkt even op drie poten te lopen waarbij het toerental even terugvalt, en de motor dreigt stil te vallen. Na enige seconden loopt de wagen gewoon netjes zonder problemen. Ben hiervoor al driemaal bij de dealer geweest, hebben de wagen aan de computer gehangen,maar geen bijzonderheden kunnen vinden.Auto komt ook niet met een melding van een storing of iets dergelijks. Afgelopen week toch weer een startprobleem, kreeg toen de melding ´waarschijnlijk storing in het motorregelsysteem´. Tevens liep, alleen bij stationair toerental, de watertemperatuur op. Terug naar de dealer geweest en die vonden een ´misfire cyl 3´.en hebben wat koelmiddel bijgevuld. Blijft op dit moment gewoon op niveau.
Nu bestaat volgens de dealer het vermoeden of dat de koppakking lek is, of dat er een scheurtje in het blok zit.(Dat zou dan dus al meer dan een jaar zo moeten zijn)
Nu is mijn vraag: Is er een simpele manier of test om zeker te weten dat de koppakking lek is, of dat er een scheurtje in het blok zit. Of is er misschien iets anders aan de hand?

n1ssan

Geplaatst door n1ssan (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

jan T (20) PRO, 15 jaar geleden

ja rene er is een simpele manier.
dat gaat met een koppakking tester ; dit is een tester met blauwe vloeistof die bij warme motor boven de koelvloeistof gehouden wordt ; bij een klein lekje al verkleurt de vloeistof groen naar geel.
als de boel niet verkleurt weet je zeker dat je geen koppakking hebt.
als het al een jaar zo is had je in die tijd toch al wel aardig wat koelvloeistof bij moeten vullen en als dat niet zo is dan ga ik er zo niet van uit dat de koppakking lek is.
het feit dat hij op 3 cil start en later goed loopt daar en tegen zou er weer wel op kunnen wijzen want als de cilinder koelwater krijgt dan moet dat eerst weg zijn voor dat hij goed loopt.
dus ga naar een bedrijf waar ze op bovenstande manier de koppakking kunnen testen.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.