Nissan Navara 2012: koppeling

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2500, Vermogen (kw): 140

ik heb problemen met het koppelen met een koude motor.
het voelt als lucht in mn hydraulische systeem.
als de motor op temperatuur is heb ik geen probleem meer.
waar kan je het oliepeil van je systeem checken?
of is het een ander probleem.
hoor vraag van jullie.
groet wladimir

Wladimir Verhagen

Geplaatst door Wladimir Verhagen , lid sinds 4 jaar geleden

1 Reactie

corvanjaarsveld PRO, 4 jaar geleden

In dit geval kun je zelf vrij eenvoudig Controleren of de oorzaak in de hydrolische bediening of elders zit. Het vrijkomen controleer je het beste in de niet gesynchroniseerde achteruit versnelling. Trap bij koude motor twee keer snel achtereen de koppelingspedaal helemaal in en houdt hem ingedrukt. Kraken de tandwielen dan nog? zoek dan de oorzaak niet in de hydroliek. Mogelijke andere oorzaken zijn o.a. een slecht schuivende koppelingsplaat of een vette koppelingsplaat. Als je er zeker van bent dat de koppeling bij warme motorwel vrij komt en verder goed functioneert? blijft er nog een theoretische mogelijkheid dat hetz.g. toplager stuk is gelopen en vast wil gaan zitten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Navara of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.