Nissan Primera 1.6 SRI: Laag toerental of afslaan bij bv stoplicht

Bouwjaar: 1996

Enige tijd geleden was in een keer mijn wat oudere accu leeg. Nieuwe gekocht maar die bleek na één dag ook leeg te zijn. Oorzaak was een defecte dynamo. Sinds die tijd heb ik een probleem: als ik op een stoplicht of kruising aan kom rijden en moet stoppen. Het toerental zakt dan ver weg, meestal hersteld dat daarna weer. Soms echter slaat de auto af. Met licht aan lijkt het beter te gaan. Overigens vind ik ook dat ie niet lekker stationair loopt. Ik heb op dit forum wel een soortgelijk probleem gezien maar weet niet of dat een auto met multipoint-injectie was, dat het heb ik nl. wel.
Iemand enig idee?

urmpie

Geplaatst door urmpie (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Michel7773 (0) PRO, 19 jaar geleden

Stationair regelklep moet afgesteld worden. (iacv klep) als je handig bent kan dit waarschijnlijk zonder de nissan testkast.
Je trekt de stekker van de gaskleppositiesensor los dan zal als het goed is het toerental instorten waarna je dit moet afstellen op ong 600rpm. En ja je hebt een multipoint injectie.

urmpie (0), 19 jaar geleden

Probleem is opgelost. Heb de auto naar de dealer gebracht en die vonden dat eerst de kleppen gesteld moesten worden (+/- 250 euro!). Aangezien het probleem ontstaan is na problemen met de dynamo had ik zo mijn twijfels. Nog eens advies aan een kennis in de branche gevraagd. Hij adviseerde mij de accu voor een minuutje los te halen. Vervolgens de auto starten zonder stroomverbruikers en 15 minuutjes stationair laten draaien. Hierdoor kan de computer zich resetten. Dit werkte dus!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.