Nissan Almera: linker dimlicht werkt niet, maar groot licht wel

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine

Hallo,
Ik heb een probleem met de lampen van mijn auto. Het linker dimlicht werkt niet. Groot licht en stadslicht (parkeerlicht) wel. Toen ik erachter kwam deed het stadslicht het ook niet, dus die heb ik vervangen, en dat werkt nu, maar dimlicht blijft nog steeds uit.
Wat kan het probleem zijn? De (gloei)lamp dat voor groot licht zorgt is toch ook voor dimlicht? Dus dan kan die lamp toch niet stuk zijn? De zekeringen heb ik ook nagekeken en dat is allemaal goed.
Alvast bedankt!
Sandra

Sandrasan

Geplaatst door Sandrasan (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Almera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Peter Schouten (0), 16 jaar geleden

De lamp voor dim- en grootlicht bevat 2 gloeispiralen die elk een eigen aansluiting op de lampvoet hebben (daarom zitten er 3 contactkjes op: dim/groot/massa). Waarschijnlijk is die van het dimlicht kaduuk. Dus toch die lamp vervangen...

suc6
Peter

erik007 (0), 16 jaar geleden

raak het glas van de nieuwe lamp niet aan
daar gaan ze snel stuk van

Sandrasan (0), 16 jaar geleden

Bedankt voor het snelle antwoord! Ik ben het gelijk gaan vervangen maar had de juiste lamp niet... ahum... In ieder geval weet ik nu wat de oplossing is. Bedankt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Almera of stel zelf een nieuwe vraag.