Nissan Almera: LPG Probleem.

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Sinds gisteravond laat heb ik opeens een wel heel vreemd probleem mijn mijn Nissan icm een VIALLE LPG installatie.

Het begon overdag, toen ik de auto aan het wassen was, en toen ik een emmer leeg gooide over mijn motorkap dat opeens de pomp van de gasinstallatie leek aan te slaan. Op dat moment er niet teveel over nagedacht, want auto stond in de zon, dus mogelijk dat het met de warmte te maken had.

Vervolgens 's avond om een uurtje of 21:30 wilde wij hier wegrijden met mijn auto. Dat pakte net even wat anders uit.
De auto startte (wat moeizamer dan normaal) en stationair liep hij wel ok. misschien iets onrustiger. Wat me wel opviel, was dat alleen de ledlampjes van de LPG meter branden, die aangaven hoeveel gas er nog in de tank zit, maar verder niets. Kortom geen lampje dat aangeeft dat je op gas rijdt, geen lampje dat aangeeft dat je op lpg rijdt, maar ook geen storingsindicator lampje.
Toen ik eenmaal gas wilde gaan geven en boven de 15000 toeren kom dan begint de auto te schokken. Het is dan net of hij begrenst is op dat toerenaantal en dus ook niet verder kan. Maakt niet uit welke versnelling.

Nu zo alles bij elkaar, vermoed ik dat het met de lpg installatie te maken heeft. Maar hoe/wat/waar vind ik lastig aangezien ik een redelijke "0" ben op autogebied.
Heb wel 1 kastje gevonden wat volgens mij voor de LPG installatie is, en daar al eens wat stekkertjes van losgetrokken om te zien wat dat dan deed (al was het alleen maar om dan alleen op benzine te rijden), maar dat veranderde niks.

Aangezien ik morgen toch echt weer naar mijn werk moet, wil ik het nu proberen op te lossen als dat kan, ben ook al op zoek naar een storingsnummer van Vialle, maar deze niet kunnen vinden. Mijn eigen garagebedrijf heeft in ieder geval geen storingsnummer.

Misschien dat iemand hier nog een input heeft?
Enige wat ik me kon bedenken wat, motorkap open en drogen in de zon.

Bartje1981

Geplaatst door Bartje1981 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Almera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

moderator (0) PRO, 12 jaar geleden

Spoedgevallen kennen we hier niet op deze site.
Iedereen die een reactie plaatst doet dat op vrijwillige basis zonder enige verplichting.
Aangezien het vandaag schitterend weer is, kan een reactie misschien dus nog wel even duren.

Bartje1981 (0), 12 jaar geleden

Nee dat snap ik ook wel inderdaad. Verwacht ook niet dat er nu legio mensen zich er op gaan storten. Maar hoop wel voor die enkeling die op de site is hier, er misschien net even wat meer aandacht aan besteed, als dat hij/zijn anders gedaan zou hebben.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Almera of stel zelf een nieuwe vraag.