Nissan Micra: Micra K10 einddemper monteren

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1235 cc automaat

Hoe vervang je in vredesnaam de einddemper daar de achteras in de weg zit en je een metertje of wat gebogen pijp er overheen moet zien te krijgen richting de katalysator en dan ook nog om de benzinetank heen?
Kan de vraag ook anders stellen: hoe laat je de achteras van een Micra K10 zakken, daarbij in acht nemende dat het beestje een 21 jaar oud is en alles dus FLINK zit vast gerot! (heb alle bouten van de oude uitlaat afgedraaid)
De oude uitlaat demonteren was geen probleem, hij was inderdaad verrot dus een kwestie van effe flink rukken en hij brak waardoor ik de helften makkelijk kon verwijderen.

In het verleden wel meer gedaan maar toen had ik de beschikking over een brug en kon de auto hoog gezet worden maar nu heb ik geen brug tot mijn beschikking, slechts een krik en een paar bokjes.
Eigenlijk was het met een brug geen succes meer van 'met grof geweld .... een ezel' daar je flink moest wringen om over de achteras heen te komen met die uitlaatpijp van een meterje of wat.....

Ik denk, hoop dat het een of andere Btruuk is die ik over het hoofd zie, anders dan toch maar ergens een brug huren....

hcbs

Geplaatst door hcbs (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Nissanwielmonteur (0) PRO, 11 jaar geleden

Zonder brug red je het niet. De as moet uit z'n veren hangen (los halen van schokbrekers hoeft niet) en dan kan het allemaal precies met wat duw, draai en vlechtwerk

kaleido 1 (1895) PRO, 11 jaar geleden

Even een schuifstuk kopen 10 euro , uitlaat doorzagen op een recht stuk waar het schuifstuk kan zitten en de pijp nog over de achteras wil.

hcbs (0), 11 jaar geleden

denk dat het een schuifstukje wordt, lijkt me de makkelijkste oplossing, wel effe zweten op het doorzagen :-(

één vraagje nog: verzwak ik de boel niet te veel? pijp zit vast aan de katalysator en dan een dikke 2 meter (ruim drie meter pijp met alle bochten) verderop vast aan de einddemper. [u]tussenin zit GÉÉN bevestiging![/u]

beiden heren alvast bedankt!
stom, schuifstukje had ik zelf ook moeten kunnen bedenken; dat van de brug dat wist ik, één keer eerder gedaan maar was dus inderdaad alsnog wringen en trekken.

kaleido 1 (1895) PRO, 11 jaar geleden

Hallo 3 meter , zolang is die micra niet eens , al voelt ie zich groot haha.
Ik zie het probleem niet , als de boel ver genoeg in het schuifstuk zit , en goed vast kan het absoluut geen kwaad.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.